ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Το αδιαχώρητο τα Σαββατοκύριακα από Κύπριους - Προσφορές με 38 ευρώ και εκπτώσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Το αδιαχώρητο τα Σαββατοκύριακα από Κύπριους - Προσφορές με 38 ευρώ και εκπτώσεις

Η προσπάθεια για επαναφορά του ζωτικού τομέα του τουρισμού έχει ήδη ξεκινήσει, με τα πρώτα βήματα να γίνονται με την προσέλκυση του εγχώριου κοινού. 

Σαφώς η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, η ψυχολογική κόπωση αλλά και ο υδράργυρος που έχει κτυπήσει κόκκινο, καθιστούν τις εξορμήσεις -έστω και για διήμερα ή τριήμερα- σχεδόν επιτακτικές. Μάλιστα αναμένεται η κορύφωση τους το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Κατακλυσμού) που θα σημάνει και ουσιαστικά την έναρξη του καλοκαιριού. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Σημαντικό ρόλο στην αυξημένη εισροή Κυπρίων σε ξενοδοχειακές μονάδες φαίνεται να έχει συμβάλει και το σχέδιο στήριξης επιχορηγημένων διακοπών που αφορά γηγενείς, αφού με τη φόρμουλα του Υφυπουργείου Τουρισμού καλύπτεται ένα σημαντικό μέρος του κόστους της διαμονής. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα για διαμονή σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα (τεσσάρων * και πέντε * αστέρων) σε ιδιαίτερα ελκυστικές και... προσιτές για τη 'μέση' τσέπη αποδράσεις. 

Ήδη από τις πρώτες βδομάδες (τέλη Μαίου αλλά και αρχές Ιουνίου) αρκετοί συμπατριώτες μας 'ψηφίζουν Κύπρο' περνώντας Σαββατοκύριακα σε -ως επί το πλείστον- παραλιακά ξενοδοχεία. Με τιμή εκκίνησης τα 60 ευρώ ανά δωμάτιο για κάθε βράδυ -υπάρχουν πάρα πολλές ξενοδοχειακές μονάδες που θέτουν αυτό το ποσό σαν τιμή για το μήνα Ιούνιο- δίνεται η δυνατότητα να πληρώσετε τα 39 εξ'αυτών, ενώ τα υπόλοιπα 21 ευρώ είναι το ποσό που καλύπτεται από το σχέδιο επιδότησης. 

Όπως είναι λογικό και επόμενο τα δωμάτια που έχουν προκρατηθεί σε αυτές τις τιμές και υπάγονται στο σχέδιο είναι φυσικά περιορισμένα γι'αυτό θα ήταν σωστό και φρόνιμο να προγραμματίσετε όσο το δυνατό νωρίτερα τη δική σας εξόρμηση. Υπενθυμίζεται πως για τη διαμονή σε ξενοδοχείο για άτομα που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση SafePass. 

Ασφάλεια λοιπόν -από τη μία λόγω της εξαιρετικής επιδημιολογικής πλέον εικόνας και από την άλλη το αίσθημα ότι βρίσκεσαι στη δική σου χώρα, μπορείς να συνεννοηθείς στη δική σου γλώσσα και όσο μακριά και αν επιλέξεις να διαμείνεις βρίσκεσαι... κοντά στο σπίτι σου-, κόστος (αφού τα επιχορηγημένα σχέδια του Υφυπουργείου Τουρισμού παρέχουν τόσο την οικονομική δυνατότητα όσο και αρκετές επιλογές κορυφαίων και πολυτελών ξενοδοχείων), ψυχολογική κούραση (η ανάγκη του κόσμου να ξεσκάσει και να σπάσει τη ρουτίνα και τη μονοτονία μετά τα συνεχή περιοριστικά μέτρα) αλλά και καιρικά φαινόμενα (το καλοκαίρι ήρθε νωρίς και ήρθε για να μείνει όπως μαρτυρά ο υδράργυρος) αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες που σπρώχνουν τον κόσμο στον εσωτερικό τουρισμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top