ΚΟΣΜΟΣ

Τον πέταξαν σε κάδο όταν γεννήθηκε- Έγινε εφευρέτης και εκατομμυριούχος

Τον πέταξαν σε κάδο όταν γεννήθηκε- Έγινε εφευρέτης και εκατομμυριούχος

O Φρέντι Φίγκερς έλαβε τον πρώτο του υπολογιστή στην ηλικία των 9 ετών.

Ήταν παλιός και δεν δούλευε πολύ καλά, αλλά ήταν η αρχή μίας μεγάλης αγάπης: αυτής για την τεχνολογία, η οποία και τον έκανε εφευρέτη, επιχειρηματία και εκατομμυριούχο των τηλεπικοινωνιών. Ελάχιστοι θα μπορούσαν να φανταστούν μία τέτοια εξέλιξη στα πρώτα βήματα της ζωής του.


«Μην αφήνεις τις συνθήκες να καθορίσουν το ποιος είσαι». Αυτό είναι η συμβουλή που δίνει σήμερα ο 31χρονος σε όσους έχουν όνειρα και πιστεύουν ότι δεν έχουν την ευκαιρία να τα κάνουν πραγματικότητα. Αυτό είναι το μήνυμα που πήρε από την ίδια τη ζωή. Ο ίδιος έμαθε για τις συνθήκες στις οποίες γεννήθηκε όταν ήταν 8 ετών. Ρώτησε για αυτές τον πατέρα του, Νέιθαν, και η απάντηση που έλαβε έμεινε για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την ψυχή του: «Κοίτα, θα είμαι ευθύς μαζί σου, Φρεντ. Η βιολογική σου μητέρα, σε πέταξε. Η Μπέτι και εγώ σε βρήκαμε, δεν θέλαμε να σε στείλουμε σε ορφανοτροφείο και σε υιοθετήσαμε. Είσαι ο γιος μας». 

Ο Φρέντι έμαθε έτσι πως όταν γεννήθηκε η βιολογική του μητέρα τον άφησε σε έναν κάδο σκουπιδιών στη Φλόριντα. «Όταν μου το είπε, σκέφτηκα πως είμαι σκουπίδι» αφηγείται στο BBC. «Αλλά εκείνος άρπαξε τον ώμο μου και μου είπε: Άκου, μην αφήσεις ποτέ αυτό να σε ενοχλήσει, να σου σταθεί εμπόδιο». 

Ο Νέιθαν Φίγκερς ήταν τεχνίτης και η Μπέτι αγρότισσα. Ζούσαν στο Κουίνσι, μία αγροτική κοινότητα περίπου 8.000 κατοίκων στη Βόρεια Φλόριντα και ήταν στα 50 τους όταν γεννήθηκε ο Φρέντι το 1989. Είχαν ήδη παιδιά, αλλά αποφάσισαν να κρατήσουν τον Φρέντι που ήταν μόλις 2 ημερών και να τον υιοθετήσουν ως γιος τους. Ο Φρέντι λέει πως η οικογένειά του, του έδωσε πολλή αγάπη. Αλλά τα άλλα παιδιά στη γειτονιά ήταν σκληρά. Καθώς η ιστορία του ήταν γνωστή στη μιρκή κοινότητα, τον αποκολούσαν «το μωρό του κάδου», «σκουπίδι», του έλεγαν πως είναι βρώμικος και πως κανείς δεν τον θέλει. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top