ΠΑΡΑ-THEMA

ΝΤΡΟΠΗ: Πάρκαρε με το παιδί του και πέταξε στην παραλία ότι άχρηστο κουβαλούσε στο διπλοκάμπινο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΝΤΡΟΠΗ: Πάρκαρε με το παιδί του και πέταξε στην παραλία ότι άχρηστο κουβαλούσε στο διπλοκάμπινο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Είναι να αναρωτιέται κανείς εαν ζούμε στο 2021, σε μια εποχή όπου ο άνθρωπος πλέον δεν ζει στην ζούγκλα αλλά σε ένα μέρος που επικρατεί ο όρος "πολιτισμός".

Η ανάρτηση ενός πολίτης στα social media και συγκεκριμένα στη σελίδα "Πού πήγαμε και δεν μας άρεσε" , μας προβλημάτισε , καθώς είναι πλεον ευρέως γνωστό ότι υπάρχουν τα πράσινα σημεία όπου μπορεί ο κάθε ένας μας να απορρίψει τα σκύβαλα και άχρηστα αντικείμενα που θέλει να ξεφορτωθεί. 

Περισσότερο ωστόσο προβληματίζει - εαν οι φωτογραφίες συνδέονται με το περιστατικό - ότι ο κύριος που φαίνεται στις φωτογραφίες να έχει φορτωμένο το "διπλοκάμπινο" του, συνοδεύεται απο ένα παιδί. Είναι άραγε αυτό το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά; Είναι με αυτές τις πράξεις που εκπαιδεύουμε τους μελλοντικούς εν δράση πολίτες;

Με κάθε επιφύλαξη μεταφέρουμε το πιο πάνω περιστατικό καθώς οπως ισχυρίζεται ο πολίτης που ανέβασε τις φωτογραφίες "Μας έστειλαν αυτές τις φωτογραφίες, το αυτοκίνητο πάρκαρε στη παραλία απέναντι από DOLCE στη κοινότητα Αγίου Τύχωνα και πέταξε στη παραλία και την θάλασσα ότι άχρηστο κουβαλούσε. Στον πεζόδρομο υπήρχαν τουρίστες που δεν πίστευαν τι έβλεπαν. Οι παρευρισκόμενοι του είπαν να φύγει χωρίς να τους δώσει σημασία, μόλυνε την περιοχή και έφυγε. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, δεν ξέρουμε όμως τι έγινε και αν έγινε κάτι."

Το φυσικό μας περιβάλλον είναι το μέρος όπου μας κρατά ζωντανούς, να αναπνέουμε ακόμα όσο καθαρό αέρα έχει απομείνει και να περπατάμε σε καθαρούς δρόμους.

Δεν είναι λίγες οι οργανώσεις αλλά και το κράτος που με καμπάνιες ενημερώνουν τον κόσμο, για τη ρύπανση του περιβάλλοντος και πως να βοηθήσουν στην ανακύκλωση αλλά και στο να διατηρούν το περιβάλλον καθαρό. Πόσο μάλλον σημεία όπως οι θάλασσες μας. 

Και αν οι λίγοι τουρίστες που φθάνουν στο νησί λόγω πανδημίας, αντικρίζουν τέτοια θεάματα όταν επισκέπτονται τις Κυπριακές παραλίες, σίγουρα το μόνο μήνυμα που λαμβάνουν είναι ότι η "Κύπρος δεν είναι καθαρή" και κατα συνέπεια δεν έχει πολιτισμένους ανθρώπους. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top