Πάνω από 1 εκ. ραντεβού για εμβόλια κλείστηκαν σε μία μέρα στο Ην. Βασίλειο εν μέσω εκτόξευσης κρουσμάτων

Πάνω από 1 εκ. ραντεβού για εμβόλια κλείστηκαν σε μία μέρα στο Ην. Βασίλειο εν μέσω εκτόξευσης κρουσμάτων

Πάνω από 1 εκατομμύριο ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού κλείστηκαν την Τρίτη στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω των διαδικτυακών ή τηλεφωνικών υπηρεσιών του συστήματος υγείας NHS.


Συνολικά μέσα στο 24ωρο κανονίστηκαν 1.082.596 ραντεβού είτε για πρώτη είτε για δεύτερη δόση των εμβολίων, δηλαδή πάνω από 750 ραντεβού το λεπτό.

Η τεράστια ζήτηση ήρθε την πρώτη ημέρα διαθέσιμων ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας 25-29 ετών.

Με βάση τα νεότερα επίσημα στοιχεία, την πρώτη δόση έχουν κάνει πλέον πάνω από 40,7 εκ. πολίτες, δηλαδή το 77,3% των ενηλίκων και τη δεύτερη δόση πάνω από 28,5 εκ. πολίτες ή το 54,2% των ενηλίκων.

Ανησυχία εξακολουθεί να προκαλεί ωστόσο η συνεχής και ολοένα μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων, που αποδίδεται στην ινδική μετάλλαξη. Τα κρούσματα του προηγούμενου 24ώρου έφτασαν τα 7.540, στο μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από τις 26 Φεβρουαρίου.

Είναι η έβδομη συνεχής ημέρα με τουλάχιστον 5.000 κρούσματα μετά από εβδομάδες που δεν ξερνούσαν τα 3.000. Σε κυλιόμενη επταήμερη βάση υπάρχει αύξηση της τάξης του 66% στα κρούσματα.

Οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν στο 24ωρο ήταν έξι, ενώ οι νοσηλείες αυξήθηκαν σε 1.024, επιστρέφοντας σε τετραψήφιο αριθμό για πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου. 

Το γεγονός πάντως ότι οι αυξήσεις στις νοσηλείες και στους θανάτους είναι σαφώς μικρότερες από την αύξηση στα κρούσματα αποδίδεται στο ότι τα καινούρια περιστατικά αφορούν κυρίως πιο νεαρές ηλικίες, δηλαδή πολίτες που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά παράλληλα είναι κλινικά λιγότερο ευάλωτοι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE