ΠτΔ: Σε έξαρση παραπληροφόρηση και προπαγάνδα, να προστατευτεί η ελευθερία έκφρασης

ΠτΔ: Σε έξαρση παραπληροφόρηση και προπαγάνδα, να προστατευτεί η ελευθερία έκφρασης

Η παραπληροφόρηση, η κακή πληροφόρηση και η προπαγάνδα συμβαίνουν τώρα σε μαζική κλίμακα και είναι εύκολο να στοχεύσουν σε έναν κόσμο που ζει ολοένα και περισσότερο στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του το πρωί στο Συνέδριο Υπουργών αρμόδιων για τα Μέσα Ενημέρωσης και την Κοινωνία της Πληροφορίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τίτλο "Τεχνητή Νοημοσύνη - Νοήμονες Πολιτικές: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τα Μέσα Ενημέρωσης και τη Δημοκρατία", που συνδιοργανώνουν το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) και η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ).


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως καθώς η εξάρτηση από την Τεχνητή Νοημοσύνη αυξάνεται στο σημερινό περιβάλλον της πληροφορίας, παραμένει εξίσου κρίσιμης σημασίας το να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπός της στην άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης, που αποτελεί βασικό στοιχείο κάθε δημοκρατικής κοινωνίας και πολυφωνικών μέσων ενημέρωσης βασισμένων στην ελευθερία της πληροφόρησης και της άποψης.
 
Γι’ αυτόν τον λόγο, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός ότι οι περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων, οι περιπτώσεις παράνομων συλλήψεων, διαδικτυακών απειλών, παρενόχλησης, εκφοβισμού, απαγωγής και ακόμη και δολοφονιών αυξάνονται, σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο κελί οι δύο για τον φόνο του Αργυρού - Ψάχνουν ακόμη το φονικό μαχαίρι

Στο κελί οι δύο για τον φόνο του Αργυρού - Ψάχνουν ακόμη το φονικό μαχαίρι

Στην ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης 52χρονου και 47χρονης προχώρησε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, σε σχέση με την υπόθεση φόνου του 45χρονου Γιάννη Αργυρού, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του, το πρωί της Κυριακής, 4 Μαΐου, στο γκαράζ της πολυκατοικίας όπου διαμένει.

BEST OF TOTHEMAONLINE