Εξωφρενική η τιμή πώλησης του ρουμπινιού με χρώμα «στο αίμα του περιστεριού»

Εξωφρενική η τιμή πώλησης του ρουμπινιού με χρώμα «στο αίμα του περιστεριού»

Στη δημοπρασία πουλήθηκε και ένα ιστορικό ροζ διαμάντι.

Το «Sunrise Ruby», ένα ρουμπίνι βάρους 25,59 καράτια πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ, 30,42 εκατομμύρια δολάρια, στη δημοπρασία του οίκου Sotheby's. Το κόσμημα με το σπάνιο χρώμα που περιγράφεται ως «το αίμα του περιστεριού» διεκδίκησαν σθεναρά δύο συλλέκτες κάνοντας τις προσφορές τους μέσω τηλεφώνου, ενώ ο τελικός αγοραστής θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. 

Προερχόμενο από ιδιωτική συλλογή με κοσμήματα Cartier, η τιμή του είχε εκτιμηθεί από 11,7 έως 17,5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα- ήτοι από 12,6 έως 18,8 εκατομμύρια δολάρια. 

«Νέο ρεκόρ για ένα ρουμπίνι», τόνισε ο επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος των Sotheby's όταν κατοχυρώθηκε στον αγοραστή του. «Είναι ο πιο ακριβός έγχρωμος πολύτιμος λίθος που δεν είναι διαμάντι», πρόσθεσε αργότερα. «Ήταν για μένα το ορόσημο στην 40ετή καριέρα μου…». 

Στη δημοπρασία πουλήθηκε και ένα ιστορικό ροζ διαμάντι που πιστεύεται πως ανήκε στην εκπληκτική συλλογή κοσμημάτων της πριγκίπισσας Ματθίλδης Βοναπάρτη, ανιψιάς του Ναπολέοντα. 

Συνολικά 453 αντικείμενα- από τα συνολικά 484- βρήκαν νέους ιδιοκτήτες έναντι συνολικού ποσού 161 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή:businessinsider.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στο highway: Νεκρός ο 70χρονος Σάββας – Παρασύρθηκε από όχημα ενώ εργαζόταν

Τραγωδία στο highway: Νεκρός ο 70χρονος Σάββας – Παρασύρθηκε από όχημα ενώ εργαζόταν

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ο 70χρονος εργάτης Σάββας Ιωάννου, από την Πάφο, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, ενώ εκτελούσε εργασίες σήμανσης του δρόμου, μαζί με συναδέλφους του.

BEST OF TOTHEMAONLINE