Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Να απέχει η Τουρκία από ενέργειες που αποσταθεροποιούν την ασφάλεια μας

Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Να απέχει η Τουρκία από ενέργειες που αποσταθεροποιούν την ασφάλεια μας

Τις απαιτήσεις της Αιγύπτου προς την Τουρκία να συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο, επανέλαβε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sada Al-Balad, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας δήλωσε ότι η Αίγυπτος αξιολογεί επί του παρόντος την πολιτική που ασκεί η 'Αγκυρα, δεδομένου ότι το Κάιρο πρότεινε ήδη ορισμένα θέματα που η Τουρκία θα έπρεπε να λάβει υπόψη για την άρση όλων των εμποδίων που δυσχεραίνουν την οικοδόμηση αμοιβαίων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η Αίγυπτος εργάζεται για να διερευνήσει αν η 'Αγκυρα είναι έτοιμη να έχει σχέσεις με το Κάιρο σε σωστή βάση και σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, πρόσθεσε ο Αιγύπτιος υπουργός.

Επίσης, τόνισε ότι «είναι αναγκαίο η 'Αγκυρα να απέχει από οτιδήποτε αποσταθεροποιεί την ασφάλεια της Αιγύπτου», χαρακτηρίζοντας αυτό ως «ένα ιερό ζήτημα».

Όπως αναφέρει και η τοπική εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο Σάμεχ Σούκρι επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος εργάζεται πάντα για να οικοδομεί σωστά στενές σχέσεις με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους της.

Τέλος, επεσήμανε ότι η Αίγυπτος ενημερώνει συνεχώς την Ελλάδα και την Κύπρο «για όλες τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE