Καταρρέουν ιστορικά μνημεία στα κατεχόμενα

Καταρρέουν ιστορικά μνημεία στα κατεχόμενα

Είναι ντροπή, σύμφωνα με την «Χαλκίν Σεσί» η έλλειψη φροντίδας της Νεκρόπολης που βρίσκεται κοντά στο κατεχόμενο Κάρμι, η οποία καταρρέει λόγω έλλειψης φροντίδας.

Το εν λόγω κοιμητήριο ανάγεται στην εποχή του χαλκού.

Η εφημερίδα δημοσιεύει και φωτογραφία στην οποία δεν φαίνεται σχεδόν από τα χόρτα η ταμπέλα του νεκροταφείου, στην οποία αναγράφεται «Karmi Bronze Age Cemetery» στα αγγλικά και στα τουρκικά.

Στο κοιμητήριο βρέθηκε η μορφή της θεάς της γονιμότητας, που θεωρείται η αρχαιότερη ανθρώπινη μορφή στο νησί, καθώς και αγγεία του μινωικού πολιτισμού, αναφέρει η εφημερίδα και δημοσιεύει ανάρτηση της εκπαιδευτικού και ιστορικού Ογιά Κουτσάλ με φωτογραφίες και διαμαρτυρία για το θέμα, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Αναφέρει ακόμα ότι «στην τύχη τους» αφέθηκαν το αρχαίο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας και τα ιστορικά του μνημεία.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Ψηφοφόροι χωρίς «στρατόπεδα»- Όταν τα πρόσωπα κυριαρχούν και πιέζουν το παλιό πολιτικό σύστημα

Βουλευτικές: Ψηφοφόροι χωρίς «στρατόπεδα»- Όταν τα πρόσωπα κυριαρχούν και πιέζουν το παλιό πολιτικό σύστημα

Η τελευταία δημοσκόπηση της Rai Consultants για λογαριασμό του Alpha Κύπρου δεν αποτυπώνει απλώς μια στιγμιαία εκλογική εικόνα· καταγράφει μια βαθιά αλλαγή στη συμπεριφορά των ψηφοφόρων. Το κυρίαρχο μήνυμα είναι σαφές: οι πολίτες απομακρύνονται από τα κόμματα και στρέφονται στα πρόσωπα, αναζητώντας αξιοπιστία, ουσία και απαντήσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE