Καταρρέουν ιστορικά μνημεία στα κατεχόμενα

Καταρρέουν ιστορικά μνημεία στα κατεχόμενα

Είναι ντροπή, σύμφωνα με την «Χαλκίν Σεσί» η έλλειψη φροντίδας της Νεκρόπολης που βρίσκεται κοντά στο κατεχόμενο Κάρμι, η οποία καταρρέει λόγω έλλειψης φροντίδας.

Το εν λόγω κοιμητήριο ανάγεται στην εποχή του χαλκού.

Η εφημερίδα δημοσιεύει και φωτογραφία στην οποία δεν φαίνεται σχεδόν από τα χόρτα η ταμπέλα του νεκροταφείου, στην οποία αναγράφεται «Karmi Bronze Age Cemetery» στα αγγλικά και στα τουρκικά.

Στο κοιμητήριο βρέθηκε η μορφή της θεάς της γονιμότητας, που θεωρείται η αρχαιότερη ανθρώπινη μορφή στο νησί, καθώς και αγγεία του μινωικού πολιτισμού, αναφέρει η εφημερίδα και δημοσιεύει ανάρτηση της εκπαιδευτικού και ιστορικού Ογιά Κουτσάλ με φωτογραφίες και διαμαρτυρία για το θέμα, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Αναφέρει ακόμα ότι «στην τύχη τους» αφέθηκαν το αρχαίο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας και τα ιστορικά του μνημεία.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: 11η μέρα πολέμου - Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ - Οι IDF έπληξαν ξανά Τεχεράνη και Λίβανο

LIVE: 11η μέρα πολέμου - Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ - Οι IDF έπληξαν ξανά Τεχεράνη και Λίβανο

Στα Στενά του Ορμούζ φαίνεται να μεταφέρεται το επίκεντρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή κατά την11η μέρα πολέμου, καθώς οι οικονομικές συνέπειες από την αδυναμία μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις χώρες του Κόλπου, επηρεάζουν πλέον ολόκληρο τον πλανήτη. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE