ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρουν τα στοιχεία του ΠΟΥ - Ένας στους έξι ανθρώπους άνω των 60 έχει βιώσει κάποιας μορφής κακοποίησης

Σοκάρουν τα στοιχεία του ΠΟΥ - Ένας στους έξι ανθρώπους άνω των 60 έχει βιώσει κάποιας μορφής κακοποίησης

Ένας στους έξι ανθρώπους άνω των 60 έχει βιώσει κάποιας μορφής κακοποίησης, αριθμός που ξεπερνά τα 1.100.000.000 άτομα παγκόσμια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα.


Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Κακοποίηση των Ηλικιωμένων, το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου αναφέρει πως αναγνωρίζοντας το τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο, που μαστίζει την εποχή μας και συγχρόνως την Τρίτη Ηλικία, συμβάλλει με την προώθηση αποτελεσματικών μέτρων και καλών πρακτικών, για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και ευαισθητοποιεί την κοινωνία, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες για ενεργό, υγιή και αξιοπρεπή γήρανση.
 
Όπως αναφέρει το πρόβλημα της κακοποίησης των ηλικιωμένων εξακολουθεί να περνά απαρατήρητο, παρ΄ όλο που ο πληθυσμός των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, σημειώνοντας ότι όλες οι μορφές κακοποίησης (λεκτική, ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική), η παραμέληση και η κακομεταχείριση των ηλικιωμένων στην Κύπρο, είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα, που δυστυχώς αγνοείται από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Προσθέτει ακόμα ότι τις περισσότερες φορές αυτά τα περιστατικά αποσιωπώνται και οι πολίτες δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα σημάδια και να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους που υποφέρουν.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top