ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτάχυνση κατέγραψε ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάιο

Επιτάχυνση κατέγραψε ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάιο

Περαιτέρω επιτάχυνση παρουσίασε ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Μάιο, καταγράφοντας ετήσια μεταβολή 1,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

 
Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή βρίσκεται σε θετικό πρόσημο για τρίτο συνεχόμενο μήνα του 2021.
 
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα του 2021 ο Εναρμονισμένος ΔΤΚ παρουσίασε αύξηση 0,4%.
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2021, σημειώθηκε αύξηση 0,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 
 
Συγκριτικά με τον Μάιο του 2020, οι κατηγορίες Μεταφορές και Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές με ποσοστά 10,5% και 5,0% αντίστοιχα. Αρνητικές ποσοστιαίες μεταβολές σε ετήσια βάση παρουσίασαν κατηγορίες όπως Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά με -2,6% και τα Αλκοολούχα Ποτά και Καπνός -1,3%
 
Σε σχέση με τον Απρίλιο 2021, οι μεγαλύτερες θετικές μεταβολές καταγράφηκαν στις κατηγορίες Εστιατόρια και Ξενοδοχεία με 1,8%) και Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά με 1,1%, ενώ αρνητική μεταβολή παρουσίασε η κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση με -1,2%.
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη θετική μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Μεταφορές (4,4%) και η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή στην κατηγορία Επικοινωνίες (-3,3%).  
 
Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Μάιο του 2020 όσο και με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστά 18,3% και 1,9% αντίστοιχα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top