ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα: «Θέμα χρόνου για να είναι υπό πλήρη έλεγχο» δηλώνει στο THEMAONLINE ο Δ/ντης Τμ. Δασών

Πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα: «Θέμα χρόνου για να είναι υπό πλήρη έλεγχο» δηλώνει στο THEMAONLINE ο Δ/ντης Τμ. Δασών

Ξεκίνησαν από το πρώτο φως της μέρας τις πτήσεις τα πτητικά μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που κατέκαψε εκτάσεις από χθες στην περιοχής της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου.

Όλο το βράδυ συνέχιζαν τις προσπάθειες τους επίγειες δυνάμεις θέτοντας τη φωτιά σε μερικό έλεγχο.
Σε επικοινωνία του ThemaOnline με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, ήταν αισιόδοξος πως με την καλή δουλεία που έγινε και τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το βράδυ «Είναι θέμα χρόνου για να είναι υπό πλήρη έλεγχο», όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η φωτιά κατέκαψε έκταση 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Επίσης έχει αναφερθεί ότι λόγω της πυρκαγιάς προκλήθηκαν ζημιές και σε οικία και έχουν καεί ζωντανά όπως σκύλοι, κότες και κουνέλια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 27 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, 7 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 3 πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, 9 προωθητές γαιών και 2 βυτιοφόρα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μέλη της Πολιτικής Άμυνας, της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και των Επαρχιακών Διοικήσεων.

Τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος 2 που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά 9 πτητικά μέσα, 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, τα 2 μισθωμένα αεροσκάφη, τα 2 μισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας και 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων. Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top