Πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία: Στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει το φρικτό δυστύχημα με τους 14 νεκρούς

Πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία: Στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει το φρικτό δυστύχημα με τους 14 νεκρούς

Οι μνήμες από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στην Ιταλία, στέλνοντας στον θάνατο 14 άτομα, ξύπνησαν ξανά τα τελευταία 24ωρα. Βίντεο που δημοσιεύουν διεθνή ΜΜΕ δείχνει την τελευταία, μοιραία διαδρομή της καμπίνας τελεφερίκ που συνετρίβη σε ορεινή περιοχή κοντά στη λίμνη Ματζόρε, όταν έσπασε το ατσάλινο νήμα που τη συγκρατούσε.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το υλικό αυτό δείχνει πόσο κοντά στην ασφάλεια βρίσκονταν οι 15 επιβάτες του τελεφερίκ προτού κοπεί το νήμα της ζωής τους με τόσο τραγικό τρόπο. Το δημοσίευμα αναφέρεται συγκεκριμένα σε δύο βίντεο που δημοσίευσαν τα ιταλικά ΜΜΕ: το ένα από αυτά τραβήχτηκε από το εσωτερικό του σταθμού στην πλαγιά του βουνού και το άλλο από σημείο εκτός. Μαζί, τα δύο βίντεο καταγράφουν τα 20 δευτερόλεπτα του τρόμου που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα, στις 23 Μαΐου.


Το ένα από τα δυο κλιπ:


Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, το ένα από τα βίντεο δείχνει την καμπίνα καθώς πλησιάζει τον σταθμό. Ενώ βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από την ασφάλεια, το ατσάλινο νήμα σπάει και η καμπίνα εμφανίζεται να ακολουθεί μια ανεξέλεγκτη πορεία προς τα πίσω, προτού χτυπήσει σε έναν πυλώνα και τελικά συντριβεί. Το δεύτερο βίντεο που τραβήχτηκε έξω από τον σταθμό δείχνει από απόσταση την ξέφρενη πορεία της καμπίνας και των επιβατών της προς τον θάνατο.

eitan
Ο μικρός Εϊτάν και η οικογένειά του, την οποία έχασε στο δυστύχημα


Υπενθυμίζεται ότι από τους 15 επιβάτες που βρίσκονταν στο εσωτερικό της επέζησε μονάχα ένας, ο μικρός Εϊτάν, ένα πεντάχρονο αγόρι από το Ισραήλ.


Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπήρχαν πολλά τεχνικά προβλήματα που φαίνεται να οδήγησαν στην τραγωδία, αφού όχι μόνο έσπασε το ατσάλινο νήμα, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν λειτούργησε ούτε το φρένο ασφαλείας, αφήνοντας την καμπίνα να πέσει τελικά στο κενό.

Δείτε σχεδιάγραμμα για το πώς ακριβώς συνέβη το δυστύχημα:


cable
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Δέκα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό μυρίζει ήδη… μπαρούτι. Οι βουλευτικές εκλογές δεν εξελίσσονται πλέον μόνο σε μάχη ποσοστών και εδρών, αλλά σε ένα σύνθετο πολιτικό θρίλερ εξουσίας, συμμαχιών και παρασκηνίου, με το βλέμμα πολλών να στρέφεται ήδη στην επόμενη ημέρα και κυρίως στη μάχη για την Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE