ΔΙΕΘΝΗ

Σε Τουρκία και Λίβανο ταξιδεύει ο Μπορέλ

Σε Τουρκία και Λίβανο ταξιδεύει ο Μπορέλ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέπ Μπορέλ, θα ταξιδέψει στην Τουρκία και τον Λίβανο από σήμερα, 17 Ιουνίου, έως την Κυριακή, 20 Ιουνίου.


Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ εκπροσωπεί την ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής της Πλατφόρμας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), την οποία διοργανώνει ο Πρόεδρος Ερντογάν, ως απερχόμενος πρόεδρος της SEECP, στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου κορυφής της SEECP, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν νέες προσεγγίσεις και λύσεις για την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Στο περιθώριο, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski και τον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani.

Την Παρασκευή, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ θα παρευρεθεί στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας, όπου θα συμμετάσχει στο πάνελ για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση "Προσεγγίσεις για Παγκόσμιες Λύσεις".

Θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τους Υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν, της Βενεζουέλας, του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουνίου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος  θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στον Λίβανο εξ ονόματος της ΕΕ, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, η οποία πάσχει από πολλές κρίσεις. Η επίσκεψή του έρχεται σε μια στιγμή που η λιβανέζικη πολιτική ηγεσία πρέπει επειγόντως να σχηματίσει Κυβέρνηση και να εφαρμόσει βασικές μεταρρυθμίσεις. Θα παραδώσει βασικά μηνύματα στην ηγεσία του Λιβάνου και θα μεταδώσει την αλληλεγγύη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ζεζέπ Μπορέλ θα έχει συναντήσεις με πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες του Λιβάνου, καθώς και με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Michel Aoun, τον Πρωθυπουργό, Χασάν Ντιάμπ, τον Υποψήφιο πρωθυπουργό, Saad Hariri , τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Άμυνας, Zeina Akar Adra  και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Nabih Berri.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top