ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Τραγωδία με νεκρούς και αγνοούμενους μετά από ναυάγιο – Έγκυος ανάμεσα στα θύματα

Ισπανία: Τραγωδία με νεκρούς και αγνοούμενους μετά από ναυάγιο – Έγκυος ανάμεσα στα θύματα

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 5 είναι αγνοούμενοι, μετά το ναυάγιο πλεούμενου που μετέφερε μετανάστες ανοικτά του Λανθαρότε, στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Καναρίων.

Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές υπηρεσίες ενώ σύμφωνα με τους διασώστες, ανάμεσα στους νεκρούς είναι μία έγκυος.

“Τρεις άνθρωποι είναι νεκροί, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες εκ των οποίων η μία πιστεύουμε ότι ήταν έγκυος”, δήλωσε ο Ενρίκε Εσπινόσα, επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης στο Λανθαρότε.

“Πιστεύουμε πως 49 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος. Εντοπίσαμε 44: 41 εν ζωή και τρεις που είχαν πεθάνει. Κάνουμε έρευνες για πέντε ανθρώπους: έναν ανήλικο και τέσσερις άνδρες”, είπε.

Το σκάφος ανατράπηκε κοντά σε ένα λιμάνι στο βόρειο τμήμα του νησιού, σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη βραχώδη ζώνη και άνθρωποι που βρίσκονταν στο λιμάνι πήδηξαν στη θάλασσα για να βοηθήσουν τους μετανάστες, είπε ακόμη.


Οι αφίξεις σκαφών που μεταφέρουν μετανάστες στα Κανάρια από την Αφρική, ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος διάπλους λόγω των ισχυρών ρευμάτων, πολλαπλασιάστηκαν από τα τέλη του 2019 και την ενίσχυση των ελέγχων στη Μεσόγειο.

Το 2020, 23.023 μετανάστες έφθασαν στο ισπανικό αρχιπέλαγος, οκταπλάσιος αριθμός σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 1.851 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2020 προσπαθώντας να φθάσουν στα Κανάρια, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Caminando Fronteras, που παρακολουθεί τις μεταναστευτικές ροές.

Από την Αφρική, ο διάπλους είναι τουλάχιστον εκατό χιλιόμετρα, και τα ρεύματα καθώς και η κατάσταση των σκαφών και το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές είναι υπερφορτωμένα, προκαλούν πολλές τραγωδίες.

Στα τέλη Απριλίου, ένα αυτοσχέδιο σκάφος ανοικτά των Καναρίων εντοπίστηκε με τα πτώματα 24 μεταναστών που επέβαιναν σε αυτό.

Και τον Μάρτιο, ένα κοριτσάκι δύο ετών από το Μαλί υπέκυψε έπειτα από πολυήμερη μάχη με τον θάνατο σε ένα νοσοκομείο των Καναρίων μετά τη διάσωσή της από ένα αυτοσχέδιο σκάφος.

Πηγή:newsit.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top