Απαγορεύεται η διάθεση ζώων ως δώρα σε εκδηλώσεις

Απαγορεύεται η διάθεση ζώων ως δώρα σε εκδηλώσεις

Απαγορεύεται η διάθεση ζώων ως δώρων σε εκδηλώσεις, τονίζουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες σε ανακοίνωσή τους.

Με αφορμή περιστατικό διάθεσης ζωντανών χελωνών αντί για μπομπονιέρες, στο πλαίσιο εκδήλωσης γάμου, διευκρινίζεται στο κοινό πως η διάθεση ζώων ως δώρων σε εκδηλώσεις, όπως πανηγύρια, γάμους, βαφτίσεις, χοροεσπερίδες, Χριστούγεννα ή Πάσχα, απαγορεύεται, με βάση τους περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων (Κατοχή και Πώληση Ζώων) Κανονισμούς του 2021 που διέπουν την πώληση και κατοχή ζώων συντροφιάς, τονίζουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες επισημαίνουν τόσο στους διοργανωτές αυτού του είδους εκδηλώσεων όσο και στο κοινό, να μην προσφέρουν και να μην αποδέχονται ζώα ως δώρα, καθώς, πέραν του ότι απαγορεύεται με βάση τη νομοθεσία, η δράση αυτή είναι αντιδεοντολογική, αφού αντιμετωπίζει τα ζώα ως αντικείμενα και όχι ως ζωντανούς οργανισμούς, που βιώνουν ταλαιπωρία και πόνο.

ΚΥΠΕ- ΓΤΠ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραδοχή Χαρτσιώτη: «Εισαγόμενο και ανεξέλεγκτο το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο» – «Δεν πρόκειται να παταχθεί ποτέ»

Παραδοχή Χαρτσιώτη: «Εισαγόμενο και ανεξέλεγκτο το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο» – «Δεν πρόκειται να παταχθεί ποτέ»

Το οργανωμένο έγκλημα είναι εισαγόμενο και μετεξελίσσεται, είπε την Τετάρτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, όπου συζητήθηκε το θέμα κεκλεισμένων των θυρών, με αφορμή τη δολοφονία του Σταύρου Δημοσθένους στη Λεμεσό, με συμμετοχή και του Αρχηγού της Αστυνομίας, Θεμιστού Αρναούτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE