Στο Λουξεμβούργο ο Χριστοδουλίδης - ΕΕ, Τουρκία στην ατζέντα του συμβουλίου

Στο Λουξεμβούργο ο Χριστοδουλίδης - ΕΕ, Τουρκία στην ατζέντα του συμβουλίου

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα για το Λουξεμβούργο, για να συμμετάσχει στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται αύριο, Δευτέρα, στην ημερήσια διάταξη της οποίας βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας. 

«Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών των Κρατών Μελών θα συζητήσουν, υπό το λήμμα των τρεχουσών εξελίξεων, για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, τον Λίβανο και την Ινδονησία, σε συνέχεια και των πρόσφατων επισκέψεων του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell, στις εν λόγω χώρες», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι αναμένεται επίσης να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, το Μεσανατολικό, την κατάσταση στην Αιθιοπία και το Μάλι, αλλά και στον διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας.
 
Περαιτέρω, το Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει την κατάσταση στο Ιράκ και τις σχέσεις της ΕΕ με την εν λόγω χώρα, ενώ το μεσημέρι οι Υπουργοί αναμένεται να παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας με τον Ιρακινό ομόλογό τους Fuad Hussein.
 
Κατά τη διάρκεια της συνόδου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στη Λευκορωσία και θα ανταλλάξουν απόψεις για τις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, αξιολογώντας τις δυνατότητες για αποτελεσματικότερη δράση και εμπλοκή της ΕΕ στην περιοχή, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.40 το πρωί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο.

BEST OF TOTHEMAONLINE