ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημη επίσκεψη Στέλλας Κυριακίδου στην Ελλάδα την Τρίτη

Επίσημη επίσκεψη Στέλλας Κυριακίδου στην Ελλάδα την Τρίτη

Για την Αθήνα αναχωρεί σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, όπου αύριο Τρίτη θα γίνει δεκτή από τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έχει επίσης χωριστή συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. 

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών της Επιτροπής αλλά και της δέσμευσης της Επιτρόπου Κυριακίδου να στηρίξει την επιτάχυνση των εθνικών εμβολιαστικών εκστρατειών κατά του κορωνοϊού, στις χώρες μέλη της ΕΕ.

Η Επίτροπος Κυριακίδου θα επισκεφθεί επίσης, μαζί με τον κ. Κικίλια, το Μέγα Κέντρο εμβολιασμού ‘Προμηθέας’.

Οι επαφές της Ευρωπαίας Επιτρόπου στην Αθήνα θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια, στην πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στη Ελλάδα, καθώς και σε ότι αφορά στις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία (European Health Union).

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, η Επίτροπος Κυριακίδου δήλωσε σχετικά ότι «οι εμβολιασμοί παραμένουν η πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας μας κατά του κορωνοϊού αλλά και κατά των νέων μεταλλάξεων και γι’ αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας θα εμβολιαστούν πλήρως και έτσι θα είναι προστατευμένοι από τον ίο, σε όλη την επικράτεια της ΕΕ».

«Η κοινή μας Εμβολιαστική Στρατηγική είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της Ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης και πραγματικά ανυπομονώ για την ανταλλαγή απόψεων που θα έχω στην Αθήνα, ειδικά ως προς το πως μπορεί η ΕΕ να στηρίξει περαιτέρω την ήδη επιτυχημένη εθνική εκστρατεία εμβολιασμού της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων του πληθυσμού όπου υπάρχει δυσκολία στο θέμα αυτό», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top