ΚΟΣΜΟΣ

Κατάργηση καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους από Ιούλιο ζητούν Βρετανοί Υπουργοί

Κατάργηση καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους από Ιούλιο ζητούν Βρετανοί Υπουργοί

Κορυφαίοι Υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον στη Βρετανία πιέζουν για κατάργηση της υποχρέωσης καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες της πορτοκαλί λίστας εντός του Ιουλίου, σύμφωνα με την Daily Mail.


Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς και ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ πιέζουν για άρση των περιορισμών στα διεθνή ταξίδια αναψυχής από τις 19 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει όλους τους εγχώριους περιορισμούς.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ φέρεται να είναι θετικός στην ιδέα έχοντας πειστεί ότι οι δύο δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές έναντι της κυρίαρχης μετάλλαξης Δέλτα.

Πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο ισχυρός Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Μάικλ Γκοόυβ, που φέρονται να στηρίζουν την αντικατάσταση της καραντίνας από ημερήσια διαγνωστικά τεστ από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η άρση της υποχρέωσης καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους θα συνοδεύεται από παύση της σύστασης αποφυγής ταξιδιών στις πορτοκαλί χώρες, όπως η Κύπρος.

Η Mail σημειώνει επίσης ότι πολύ σημαντικό για τον ταξιδιωτικό τομέα θεωρείται ότι και τα παιδιά που θα επιστρέφουν στη Βρετανία από διακοπές με τους πλήρως εμβολιασμένους γονείς τους θα εξαιρούνται από την υποχρέωση καραντίνας.

Η συντονιστική υπουργική επιτροπή που θα συνεδριάσει την Πέμπτη για τη νέα αξιολόγηση της πράσινης λίστας αναμένεται να συζητήσει και την αντικατάσταση της καραντίνας από ημερήσια διαγνωστικά τεστ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top