ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αιματηρή επέτειος η σημερινή…έπεσαν εννέα νεκροί μετά από δύο γκανγκστερικές επιθέσεις στην Αγία Νάπα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αιματηρή επέτειος η σημερινή…έπεσαν εννέα νεκροί μετά από δύο γκανγκστερικές επιθέσεις στην Αγία Νάπα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια αιματοβαμμένη ημέρα για την Κύπρο η 23η Ιουνίου, καθώς σημειώθηκαν δύο πολύνεκρα φονικά με διαφορά τεσσάρων χρόνων μεταξύ τους.

Στόχος και στις δύο επιθέσεις ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης.

Ήταν 23 Ιουνίου 2012 στις 3:30 τα ξημερώματα όταν ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος με άρτια δεξιοτεχνία κατάφερε να επιφέρει τον θάνατο σε πέντε πρόσωπα μέσα σε διάστημα μερικών δευτερολέπτων, καθώς το όχημα στο οποίο επέβαιναν βρισκόταν εν κινήσει στην Οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα.

Την ώρα του επαγγελματικού κτυπήματος τα πέντε θύματα που ήταν οι φρουροί ασφαλείας του Φάνου Καλοψιφιώτη βρίσκονταν εντός του οχήματος του επιχειρηματία, όχι όμως αυτός που ήταν και ο βασικός στόχος.

Οι δύο Ελλαδίτες Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο Αναστάσιος Τσεχιλίδης είχαν συλληφθεί για το πενταπλό και στη συνέχεια τους είχε επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή στα χρονικά μέχρι εκείνη τη στιγμή, πέντε φορές ισόβια.

Τέσσερα χρόνια αργότερα...την ίδια ημερομηνία -23 Ιουνίου- σημειώθηκε το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα, με αυτή τη φορά ο στόχος να πέφτει νεκρός, ωστόσο μαζί του και παράπλευρες απώλειες. Συγκεκριμένα, ο Φάνος Καλοψιδιώτης γευμάτιζε μαζί με το ζεύγος Χατζηευθυμίου, σε ταβέρνα πλησίον του δρόμου που είχε σημειωθεί το πενταπλό φονικό.

Τότε δύο κουκουλοφόροι με γκανγκστερική επίθεση άνοιξαν πυρά κατά του επιχειρηματία, ο οποίος έπεσε νεκρός. Θύματα και το ζευγάρι Ηλίας και Σκεύη Χατζηευθυμίου, οι οποίοι σκοτώθηκαν μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, που βρίσκονταν επίσης στην ταβέρνα. Από την ρίψη των πυροβολισμών νεκρός έπεσε και ο ένας από τους δύο εκτελεστές.

Να σημειωθεί ότι ο εκτελεστής δεν συνελήφθη ποτέ, ενώ παραμένει καταζητούμενος μέχρι και σήμερα.

Ωστόσο, για την υπόθεση καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου στην Αγία Νάπα, Παναγιώτης Πεντάφκας, ο φρουρός ασφαλείας του δολοφονηθέντος Φάνου Καλοψιδιώτη, Loy Dejan, ο Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπένης και η φίλη του Σοφία Γρηγορίου. Οι τρεις καταδικάστηκαν σε ποινή τέσσερις φορές ισόβια, ενώ η Σοφία Γρηγορίου σε 12 μήνες φυλάκιση. Παράλληλα ποινή δια βίου φυλάκισης επιβλήθηκε στον Χαράλαμπο Ανδρέου, 32 χρόνων, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή στις 20 κατηγορίες που αντιμετώπιζε και αφορούσαν μεταξύ άλλων το φόνο των Φάνου Θεοφάνους Καλοψιδιώτη, Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και του Αλβανού εκτελεστή Yani Vogli. Το Κακουργιοδικείο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης πέντε μηνών στη Σωτήρα Νεοφύτου 30 χρόνων, σύντροφο του Ανδρέου, η οποία κρίθηκε ένοχη, κατόπιν δικής της παραδοχής, στην κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top