Πλησιάζει η ουσιαστική φάση της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό – Τετάρτη τα ξαναλένε Ναμί και Μαυρογιάννης

Πλησιάζει η ουσιαστική φάση της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό – Τετάρτη τα ξαναλένε Ναμί και Μαυρογιάννης

Νέα συνάντηση θα έχουν την Τετάρτη οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών για το Κυπριακό Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση οι δυο διαπραγματευτές θα ετοιμάσουν μια αποτύπωση της κατάστασης πραγμάτων για τους ηγέτες, προκειμένου να ξεκινήσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Παράλληλα οι δυο διαπραγματευτές θα δουν και κάποιες εισηγήσεις σε σχέση με ΜΟΕ, οι οποίες θα υποβληθούν επίσης στους ηγέτες για λήψη απόφασης.

Ερωτηθείσα από το ΚΥΠΕ αν μετά τη συνάντηση των ηγετών στις 28 Μαϊου αναμένεται να ανακοινωθούν νέα ΜΟΕ, αρμόδια πηγή απάντησε πως αυτό θα γίνει “αν έχουν ωριμάσει και συμφωνηθεί”, σημειώνοντας πως οι διαπραγματευτές επεξεργάζονται τις εισηγήσεις που θα κάνουν.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει χθες πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ζήτησαν από τους διαπραγματευτές να ετοιμάσουν ένα ενιαίο κατάλογο με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης χαμηλής πολιτικής. Πρόσθεσε πως ο κατάλογος θα τεθεί ενώπιον των ηγετών, οι οποίοι έχουν και την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφασίσουν ποια θα υιοθετήσουν ή όχι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.

BEST OF TOTHEMAONLINE