Πρώτη διμερής συνάντηση υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών Κύπρου - Ιορδανίας σήμερα στη Λάρνακα

Πρώτη διμερής συνάντηση υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών Κύπρου - Ιορδανίας σήμερα στη Λάρνακα

Πραγματοποιείται σήμερα στη Λάρνακα η πρώτη διμερής συνάντηση υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, υπό τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Ayman Safadi.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, από κυπριακής πλευράς, στη συνάντηση θα συμμετέχει επίσης ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, καθώς και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από λοιπές υπηρεσίες της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα ανασκοπηθεί το πλήρες φάσμα των σχέσεων Κύπρου - Ιορδανίας, και θα ανταλλαγούν απόψεις για ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Μεσανατολικό, και η κατάσταση στη Συρία, τη Λιβύη και το Ιράκ.

Περαιτέρω, θα συζητηθούν οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ιορδανία και οι προοπτικές για ανάπτυξή τους, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Έρχονται φρεγάτες και F-16 από την Ελλάδα και στην Κύπρο αναμένεται ο Νίκος Δένδιας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE