Δεν χρειάζονται πλέον PCR οι ταξιδιώτες για Αίγυπτο που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για COVID-19

Δεν χρειάζονται πλέον PCR οι ταξιδιώτες για Αίγυπτο που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για COVID-19

Δεν θα χρειάζονται πλέον να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR όσοι επιβάτες επιθυμούν να επισκεφτούν την Αίγυπτο, αν έχουν περάσει 14 μέρες από τον πλήρη εμβολιασμό τους για τον COVID-19.


Η «Αλ Αχράμ», αναφέρεται στα νέα μέτρα που παρουσιάστηκαν από το Υπουργείο Υγείας της χώρας, σύμφωνα με τα οποία, για όσους εισέρχονται στην Αίγυπτο, θα αρκεί η επίδειξη ενός έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19 που να δείχνει ότι είχαν εμβολιαστεί πλήρως 14 ημέρες πριν από την άφιξή τους στη χώρα.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι το πιστοποιητικό πρέπει να αναγνωρίζεται από τις υγειονομικές αρχές στις χώρες προέλευσής τους και να περιλαμβάνει έναν κωδικό QR, χωρίς διαγραφές, τροποποιήσεις ή προσθήκες σε αυτό.

Σε όσους επιβάτες δεν μπορούν να παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR που να μην έχει εκδοθεί πάνω από 72 ώρες.

Πάντως, οι επιβάτες θα πρέπει να υποβάλουν μια έντυπη δήλωση δημόσιας υγείας στις Αρχές, στην Αίγυπτο, ένα έγγραφο που παρέχεται εντός του αεροσκάφους από το πλήρωμα καμπίνας, ενώ δε θα επιτρέπεται η επιβίβαση στο αεροσκάφος σε επιβάτες με θερμοκρασία άνω των 38 βαθμών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE