ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκηνές χάους στη Λάρνακα: Έσπρωχναν, φώναζαν, έβριζαν προσπαθώντας να μπουκάρουν στο εμβολιαστικό κέντρο - BINTEO

Σκηνές χάους στη Λάρνακα: Έσπρωχναν, φώναζαν, έβριζαν προσπαθώντας να μπουκάρουν στο εμβολιαστικό κέντρο - BINTEO

Σκηνές απο την πραγματικότητα και όχι απο κάποιο έργο στην τηλεόραση, διαδραματίστηκαν το πρωί της Παρασκευής , 25 Ιουνίου στο Εμβολιαστικό Κέντρο στη Λάρνακα , στο Λιμάνι.

Ήταν γύρω στις 8 το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες απο πολίτες στο THEMAONLINE, όπου τα πρώτα ραντεβού έφθασαν στο κέντρο. Ο συνωστισμός τεράστιος αφού οπως αναφέρουν οι μαρτυρίες υπήρχαν περίπου 200 άτομα με ραντεβού στις 8 το πρωί κάτι το οποίο ήταν αδύνατο και μη έφικτό να πραγματοποιηθεί η άμεση εξυπηρέτηση όλων.

Συνεχώς ο κόσμος αυξανόταν καθώς υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα , να βγεί εκτός ελέγχου η κατάσταση. 

Οπως αναφέρει μάρτυρας "Στριμώχνονταν ο ένας πάνω στον άλλο, κουντούσαν, έσπρωχναν, έβριζαν, φώναζαν και ορμούσαν να μπουκάρουν με το έτσι θέλω μέσα στο εμβολιαστικό κέντρο, θέτοντας σε κίνδυνο και τη ζωή των υπαλλήλων security που υπήρχαν στην είσοδο του κέντρου" για τον έλεγχο των ραντεβού κάθε προσώπου που θα περνούσε στο εσωτερικό για να εμβολιαστεί.

Αμέσως στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία όπου ισχυρές δυνάμεις στις 9-9.30 το πρωί προσπάθησαν να "κατευνάσουν τα πνεύματα", να βάλουν μια τάξη και να σταματήσουν τους διαπληκτισμούς μεταξύ πολιτών και των εργαζομένων στα εμβολιαστικά κέντρα.

"Η αστυνομία παρέμεινε για μια ώρα στο κέντρο εμβολιασμού" αναφέρει στο THEMAONLINE πολίτης.

"Αφήστε μας να μπούμε", φώναζαν κάποιοι, προσπαθώντας να μπουκάρουν μέσα στο κτήριο.

Ένας άλλος μάρτυρας ανέφερε "Η ζέστη ηταν αφόρητη και ο ένας πάνω στον άλλο". Μπορεί στο σημείο να υπήρχαν ειδικά στέγαστρα αλλά δεν ήταν αρκετά για όλο τον κόσμο. 

Οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν να γίνονται με μεγάφωνο, με τα ραντεβού να έχουν τουλάχιστον καθυστέρηση μιας ώρας και τον κόσμο να χάνει την υπομονή του , τόσο για το χάσιμο χρόνου, αφού κάποιοι πήραν άδεια απο την εργασία τους , όσο και για την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε.

Λίγες ώρες αργότερα, με την αποχώρηση της αστυνομίας γύρω στις 11 το πρωί , ο κόσμος μειώθηκε αλλά όχι σε βαθμό ώστε να μην συνεχίσουν οι καθυστερήσεις των ραντεβού. Το χρονικό διάστημα καθυστέρησης είχε κατεβεί περίπου στα 40-45 λεπτά αναμονής.

Οι καρέκλες ελάχιστες με τον περισσότερο κόσμο να στέκεται αναμένοντας την σειρά του για να εμβολιαστεί. 

Ενώ τα σχόλια και τα παραπονα δεν σταμάτησαν λεπτό, με τον κόσμο να φωνάζει ότι ζεστένεται και ότι υπάρχει τεράστια καθυστέρηση.

Ερωτηματικά γεννά το πως βρέθηκαν τόσα πρόσωπα με ραντεβού την ίδια ώρα, καθώς σε ερώτηση μας αν κάποιοι ήρθαν νωρίτερα απο το ραντεβού τους η απάντηση που λάβαμε και σας μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη είναι "ότι ο κόσμος ήρθε στις 8 και είχαν όλοι ραντεβού εκείνη την ώρα, περίπου στα 200 ραντεβού".

Μπορεί η διαδικτυακή πλατφόρμα να βελτιώθηκε τεχνολογικά μετά απο πολλά προβλήματα, όπως φαίνεται όμως υπάρχουν και κάποιες μέρες που τα πράγματα θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν σωστά και χωρίς ενδοιάμεσο έλεγχο για τα πόσα ραντεβού "κλείνονται" σε συγκεκριμένες ώρες. Ποιού είναι η αρμοδιότητα; Αυτό θα το κρίνουν οι πραγματικά υπεύθυνοι, ελπιζοντας πως για ακόμα μια φορά δεν θα ρίξουν το μπαλάκι ο ένας στο τμήμα του άλλου.

Βιντεο μετά την επέμβαση της αστυνομίας και την αποχώρηση αρκετών εμβολιασθέντων στις 11 το πρωί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top