ΚΟΣΜΟΣ

Παραδοχή Χάνκοκ παραβίασης αποστάσεων με την ερωμένη του, αποπομπή του ζητά η αντιπολίτευση

Παραδοχή Χάνκοκ παραβίασης αποστάσεων με την ερωμένη του, αποπομπή του ζητά η αντιπολίτευση

Ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ παραδέχθηκε σε γραπτή δήλωσή του ότι παραβίασε τους κανόνες τήρησης κοινωνικών αποστάσεων όταν στις 6 Μαΐου αγκάλιασε και φίλησε στο γραφείο του τη σύμβουλό του Τζίνα Κολαντάντζελο, όπως αποκάλυψε η Sun με δημοσίευση αποκαλυπτικών φωτογραφιών από κάμερες ασφαλείας στο γραφείο του Υπουργού.

«Αποδέχομαι ότι παραβίασα τις οδηγίες περί κοινωνικών αποστάσεων σε αυτές τις συνθήκες. Απογοήτευσα ανθρώπους και λυπάμαι πολύ. Παραμένω προσηλωμένος στη δουλειά για να βγει η χώρα από αυτή την πανδημία και θα ήμουν ευγνώμων για ιδιωτικότητα για την οικογένειά μου σε αυτό το προσωπικό ζήτημα», αναφέρει η δήλωση Χάνκοκ.

Πάντως τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βρετανία αξιώνουν την αποπομπή του Υπουργού Υγείας επικαλούμενα τα ερωτηματικά γύρω από τις συνθήκες διορισμού της κ. Κολαντάντζελο στο Υπουργείο, αρχικά σε θέση άμισθης συμβούλου και στη συνέχεια ως αμειβόμενης μη εκτελεστικής διευθύντριας.

Η γραμματέας του Εργατικού Κόμματος Ανελίζ Ντοντς είπε: «Αν ο Ματ Χάνκοκ έχει μυστική σχέση με μια σύμβουλο στο γραφείο του, την οποία ο ίδιος προσωπικά διόρισε σε ρόλο χρηματοδοτούμενο από τους φορολογούμενους, πρόκειται για κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας και ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων».

«Το κατηγορητήριο σε βάρος του κ. Χάνκοκ περιλαμβάνει διασπάθιση χρημάτων των φορολογουμένων, έκθεση των οίκων ευγηρίας (στον κορωνοϊό) και τώρα κατηγορία παραβίασης των δικών του κανόνων κατά της Covid. Η θέση του είναι απελπιστικά μη βιώσιμη. Ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να τον αποπέμψει», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Εντ Ντέιβι δήλωσε ότι ο Ματ Χάνκοκ είναι ένας «άθλιος» Υπουργός Υγείας και ότι «θα έπρεπε να έχει αποπεμφθεί εδώ και καιρό για τις αποτυχίες του».

Πρόσθεσε ότι «το τελευταίο επεισόδιο υποκρισίας θα διαρρήξει την εμπιστοσύνη του βρετανικού κοινού - έλεγε στις οικογένειες να μην αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους, ενώ έκανε ό,τι ήθελε στο χώρο εργασίας του. (…) Είναι ώρα για τον Υπουργό Υγείας να φύγει».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top