ΚΟΣΜΟΣ

«Από μικρός στα βάσανα» ο πρίγκιπας Τζορτζ - Στα 7 του έμαθε ότι κάποια στιγμή θα γίνει βασιλιάς

«Από μικρός στα βάσανα» ο πρίγκιπας Τζορτζ - Στα 7 του έμαθε ότι κάποια στιγμή θα γίνει βασιλιάς

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στοχεύουν μέσω του πρίγκιπα Τζορτζ στον «εκσυγχρονισμό» του θεσμού της μοναρχίας - Είναι ο τρίτος στην σειρά για την διαδοχή του θρόνου

Ο πρωτότοκος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον έχει ήδη «φορτωθεί» με την έννοια ότι θα είναι ο μελλοντικός Βασιλιάς της Αγγλίας. Όπως αποκάλυψε ο βασιλικός βιογράφος Ρόμπερτ Λάσεϊ, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έχουν ήδη κάνει μια μικρή «εισαγωγή» στον πρίγκιπα Τζορτζ για τον βασιλικό τρόπο ζωής.

 

 Δεν πρόλαβε να κλείσει τα 7 του χρόνια και οι γονείς του τού ανακοίνωσαν ήδη τις βασιλικές ευθύνες, που θα κληθεί να αναλάβει στο μέλλον. Σύμφωνα με την βιογραφία του Ρόμπερτ Λάσεϊ «Battle of Brothers», ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν έχει σκοπό να αποκαλύψει τι ακριβώς είπε στον γιο του, καθώς θέλει μια μέρα να μοιραστεί εκείνος από μόνος του την ιστορία του.

 

Μάλιστα, οι δύο γονείς δεν θέλουν να βάλουν τον γιο τους «στο καλούπι της μοναρχίας», καθώς ελπίζουν πως ο θεσμός θα εξελιχθεί μελλοντικά, προκειμένου να συμβαδίζει πιο αρμονικά με τους κανόνες της σύγχρονης εποχής. Όπως αναφέρει μάλιστα ο βασιλικός βιογράφος: «Ο Ουίλιαμ δεν θέλει να κάνει στον γιο του ό,τι έκαναν και σε εκείνον. Να του γεμίζει δηλαδή το κεφάλι με όλους αυτούς τους κανόνες και τις υποχρεώσεις. Νομίζει πως έτσι ο Τζορτζ δεν θα "πάρει με καλό μάτι" τον ρόλο του».

Εκτός αυτού, οι δύο γονείς θέλουν το παιδί τους να μεγαλώσει «φυσιολογικά», χωρίς περιορισμούς και άγχος, όπως όριζε κάποτε ο κώδικας της μοναρχίας. Άλλωστε, η σειρά του για τον θρόνο αργεί ακόμα, αφού προτεραιότητα έχουν ο παππούς του, πρίγκιπας Κάρολος και έπειτα ο πατέρας του, πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ είναι ο τρίτος στην σειρά για την διαδοχή του θρόνου, ενώ μετά από εκείνον έρχεται τέταρτη η αδερφή του, πριγκίπισσα Σαρλότ, πέμπτος ο αδερφός του, Λούις, έκτος ο μικρότερος αδερφός του Ουίλιαμ, πρίγκιπας Χάρι και τέλος τα δύο του παιδιά, ο Άρτσι και η νεογέννητη Λίλιμπετ - Νταϊάνα. Βέβαια, είναι αμφίβολο αν τελικά στα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι θα δοθούν βασιλικοί τίτλοι, έπειτα από την αποχώρησή του με την σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

protothema.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top