Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τίθεται εκ νέου η Αμμόχωστος

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τίθεται εκ νέου η Αμμόχωστος

Την πρόταση εισόδου εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο αναμένεται να θέσει και πάλι η Ε/κ πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ, ο Δήμαρχος της Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός είπε ότι η πρόταση βρίσκεται στην ατζέντα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπενθύμισε ότι η πρόταση είχε υποβληθεί και στο παρελθόν αλλά απορρίφθηκε από τον Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος έθεσε όρο στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων να μην περιλαμβάνονται Ελληνοκύπριοι.

Δεν νομίζω, συνέχισε ο Αλέξης Γαλανός, ένας τέτοιος όρος να τεθεί σήμερα από έναν άνθρωπο όπως τον κύριο Ακιντζί.

Πηγή: ΡΙΚ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λευκωσία: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ  - Απέστειλε επιστολή στον Γκουτέρες

Λευκωσία: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ - Απέστειλε επιστολή στον Γκουτέρες

Νέα κλιμάκωση των τουρκικών ενεργειών σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας καταγγέλλει η Λευκωσία με επιστολή της Μόνιμης Αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ Πρέσβεως Μαρίας Μιχαήλ προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ημερομηνίας 21 Οκτωβρίου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE