ΥΓΕΙΑ

Σύμβουλος διακοπών προειδοποιεί: «Μην χρησιμοποιείτε τα υδρομασάζ» και εξηγεί τους λόγους

Σύμβουλος διακοπών προειδοποιεί: «Μην χρησιμοποιείτε τα υδρομασάζ» και εξηγεί τους λόγους

Η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών έχει ξεκινήσει και όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς κάποιον καλοκαιρινό προορισμό, βρίσκονται σε αναζήτηση του κατάλληλου καταλύματος.

Η τελική επιλογή κρίνεται κυρίως από την τιμή του, αλλά σημαντικό ρόλο παίζουν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα το φαγητό ή κάποιες ανέσεις που μπορεί να προσφέρει. Ένα από αυτά είναι και το υδρομασάζ, στο οποίο καταφεύγουν πολλοί κατά την διάρκεια των διακοπών τους για να χαλαρώσουν.

Σίγουρα είναι απολαυστικό, όμως όπως επισημαίνει η Susan Griffin που γράφει στο «2chill.co.uk» σχετικά με τις διακοπές και τους τρόπους διασκέδασης, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος, καθώς ελλοχεύουν πολλά προβλήματα υγιεινής.

 

Hot Tub

Όπως εξηγεί λοιπόν αυτή η... ανθρώπινη σούπα που δημιουργείται με ζεστό νερό, αποτελεί ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηριδιών που ευδοκιμούν σε ζεστές και υγρές συνθήκες.

Ενδεικτικά αναφέρει το Εσερίχια κόλι, τον ιό του έρπητα, ακόμα και τη Νόσο των Λεγεωνάριων, η οποία υπό κάποιες σπάνιες συνθήκες μπορεί να αποδειχθεί και θανατηφόρα.

Hot Tub

Αν όμως κάποιος εξακολουθεί να μπει σε υδρομασάζ και είναι αποφασισμένος να το κάνει, τότε θα πρέπει να κάνει ένα καλό ντουζ τόσο πριν, όσο και μετά την χρήση του.

Κάτι που επισημαίνει και ο Paul Abbott που είναι ανώτερος σύμβουλος επεξεργασίας νερού στο Hydrochem UK: «Όσοι μπουν υδρομασάζ πρέπει να κάνουν μπάνιο και πριν μετά, για να για να διασφαλίσουν ότι τα βακτήρια δεν θα μείνουν στο δέρμα σας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top