ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι πιο ασφαλείς και πιο επικίνδυνες χώρες για ταξιδιώτες ΛΟΑΤΚΙ - Η θέση της Κύπρου

Οι πιο ασφαλείς και πιο επικίνδυνες χώρες για ταξιδιώτες ΛΟΑΤΚΙ - Η θέση της Κύπρου

Για να βοηθήσει τους τουρίστες LGBTQ + να ταξιδέψουν με ασφάλεια, η γερμανική ιστοσελίδα/blog Spartacus άρχισε να διαμορφώνει από το 2012 το Gay Travel Index.

Στην έκδοση για το 2020, γίνεται σύγκριση 202 χωρών και περιοχών βάσει την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές σε ό,τι αφορά ομοφυλόφιλα, αμφιφυλόφιλα, transgender, intersex και queer άτομα.

Η Ισπανία, μια από δημοφιλείς χώρες για τουρισμό εμφανίζεται συνήθως στην κορυφή της λίστας ως μια εκ των πλέον ασφαλών και φιλόξενων για άτομα της LGBTQ + κοινότητας.


Στην κατάταξη του Spartacus, η Ισπανία έρχεται τρίτη με βαθμολογία 9 στα 12 μαζί με άλλες τέσσερις: Αργεντινή, Ουρουγουάη, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Μόνο τέσσερα χώρες κατάφεραν να συγκεντρώσου υψηλότερη βαθμολογία και να βρεθούν στην κορυφή, όπως φαίνεται και στο infographic του Statista. Συγκεκριμένα ο Καναδάς, η Μάλτα και η Σουηδία κέρδισαν την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία, ενώ η Αυστρία ήρθε στη δεύτερη θέση με 11 σα 12.

Στο άλλο άκρο του φάσματος με τις χώρες που χαρακτηρίζονται ως λιγότερο ασφαλείας και φιλόξενες για ταξιδιώτες της LGBTQI+ κοινότητας είναι η Δημοκρατία της Τσετσενίας που συγκέντρωσε -16 βαθμούς αλλά την ξεπέρασαν η Σαουδική Αραβία και το Ιράν (και οι δύο με -18 βαθμούς) καθώς και η Σομαλία (-19 βαθμούς).

Η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική και η Κεντρική Ασία ήταν οι λιγότερο ασφαλείς περιοχές για ταξιδιώτες LGBTQ +, ενώ η Λατινική Αμερική αποδείχθηκε πιο φιλόξενη από την Ασία - με εξαίρεση την Ταϊβάν.

Η Ινδία, το Νεπάλ και η Ταϊλάνδη χαρακτηρίστηκαν ως ουδέτερες χώρες.

Η Κύπρος όπως και η Ελλάδα πάλι είναι στην κατηγορία των χωρών με χαμηλό μεν αλλά με θετικό πρόσημο σκορ.

Κριτήρια για την συγκέντρωση βαθμών και διαμόρφωση του δείκτη ασφάλειας οι υπεύθυνοι εστίασαν στην λήψη πολιτικών αποφάσεων, στα νομικά πλαίσια και στο κατά πόσον καταγράφηκαν πρόσφατα επεισόδια βίας σε βάρος της κοινότητας LGBTQ +.

Infographic: The Best and Worst Countries for LGBTQ+ Travelers | Statista You will find more infographics at Statista

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Black Friday: Ξεκίνησαν δυναμικά οι καταγγελίες - Από χαμένα προϊόντα μέχρι παραπλανητικές εκπτώσεις

• Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο που έπεσε δέντρο και καταπλάκωσε όχημα εγκλωβίζοντας τον οδηγό - Βίντεο

• Εικόνα βγαλμένη από παραμύθι: «Πάγωσαν» τα δέντρα στο Τρόοδος – Η θερμοκρασία άγγιξε τους -5 βαθμούς κελσίου το βράδυ

• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top