ΚΟΣΜΟΣ

Άγνωστο πότε θα αρθεί η καραντίνα για εμβολιασμένους Βρετανούς που γυρνούν από «πορτοκαλί» χώρες

Άγνωστο πότε θα αρθεί η καραντίνα για εμβολιασμένους Βρετανούς που γυρνούν από «πορτοκαλί» χώρες

Ο Υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η κατάργηση της δεκαήμερης κατ’ οίκον απομόνωσης για τους Βρετανούς που θα επιστρέφουν από χώρες της πορτοκαλί ταξιδιωτικής λίστας είναι ένα «περίπλοκο» μέτρο που «απαιτεί χρόνο».

Η πορτοκαλί λίστα της βρετανικής κυβέρνησης περιλαμβάνει τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοφιλών ευρωπαϊκών, αμερικανικών και ασιατικών προορισμών για τους Βρετανούς τουρίστες. Η κυβέρνηση έχει γνωστοποιήσει ότι προτίθεται να άρει την υποχρέωση καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που θα επιστρέφουν από αυτές τις χώρες. Ως προς το χρονικό ορίζοντα για κάτι τέτοιο, ωστόσο, έχει απλά αναφέρει ότι θα γίνει «αργότερα το καλοκαίρι», χωρίς άλλη σαφέστερη ένδειξη.

Κληθείς στη Βουλή των Κοινοτήτων να παράσχει διαβεβαίωση ότι η υποχρέωση καραντίνας θα καταργηθεί εγκαίρως ώστε να μπορέσουν οικογένειες από τη Βρετανία να ταξιδέψουν μαζί με τα παιδιά τους όταν κλείσουν τα σχολεία στα τέλη Ιουλίου, ο κ. Σαπς απέφυγε ξανά να δώσει χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι υπάρχουν «ζητήματα να επιλυθούν».

Σε συζήτηση έκτακτης επερώτησης της αντιπολίτευσης, ο Υπουργός Μεταφορών είπε: «Είναι μία περίπλοκη πολιτική που απαιτεί χρόνο για να διαμορφώσουμε. Αρχικά η Ενιαία Επιτροπή Εμβολίων και Ανοσοποίησης δεν έχει ακόμα εκφέρει γνώμη για το κατά πόσο τα παιδιά θα πρέπει να είναι μέρος του εμβολιαστικού προγράμματος. Αυτή τη στιγμή δεν είναι και πρέπει επομένως να επιλύσουμε το τι θα ισχύει για τα παιδιά στο πλαίσιο ενός προγράμματος που θα επιτρέπει στον κόσμο να ταξιδεύει».

Ο Βρετανός Υπουργός συμπλήρωσε ότι εξετάζεται ακόμα επίσης τι θα ισχύει για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους, περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες. Όπως εξήγησε, πρέπει να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι πολίτες δε θα μείνουν αδικημένοι.

Πάντως κατά τη συζήτηση Βουλευτές ακόμα και του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος προειδοποίησαν ότι ένα ακόμα πλήρως χαμένο καλοκαίρι θα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τον ταξιδιωτικό τομέα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top