«Πρέπει να αποφευχθεί ένα αδιέξοδο στο Κυπριακό» - Συνάντηση ΥΠΕΞ - Πρέσβειρα της Γαλλίας

«Πρέπει να αποφευχθεί ένα αδιέξοδο στο Κυπριακό» - Συνάντηση ΥΠΕΞ - Πρέσβειρα της Γαλλίας

Το Κυπριακό και το θέμα των Βαρωσίων βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, και η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Σαλίνα Γκρενέτ-Καταλάνο, η οποία τονίζει πως «πρέπει να αποφευχθεί ένα αδιέξοδο στο Κυπριακό».


Σε ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, αναφέρεται πως η συζήτηση επικεντρώθηκε στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, με ειδική έμφαση στην κατάσταση στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σε δική της ανάρτηση στο Twitter, η Πρέσβειρα της Γαλλίας χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ παραγωγική, τονίζοντας πως «πρέπει να αποφευχθεί ένα αδιέξοδο στο Κυπριακό».

«Η εξεύρεση κοινού εδάφους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εντός των παραμέτρων των ΗΕ αποτελεί κλειδί», επεσήμανε, σημειώνοντας πως η Γαλλία θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην κατάσταση στα Βαρώσια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.