ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Καρούσος: To Υπουργείο Μεταφορών προωθεί πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση

 Γ. Καρούσος: To Υπουργείο Μεταφορών προωθεί πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση

To Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προωθεί πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση και τις υποδομές της, με σχέδια κινήτρων για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, μοτοσυκλετών και ποδηλάτων, με σταδιακή αντικατάσταση των ενεργοβόρων οχημάτων με ηλεκτρικά, με κίνητρα για υποδομές σταθμών επαναφόρτισης και πάρα πολλά άλλα, είπε την Τετάρτη ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου, Γιάννης Καρούσος.

Σε χαιρετισμό σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο: Η πιο βιώσιμη και προσιτή επιλογή σύμφωνα με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών», όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Υπουργός Μεταφορών είπε επίσης ότι για την προώθηση της χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προωθεί συγκεκριμένη ολοκληρωμένη πολιτική, η οποία θα περιλαμβάνει τους στρατηγικούς στόχους, τη θέσπιση του αναγκαίου νομοθετικού πλαισίου, τον καθορισμό της απαραίτητης οργανωτικής δομής και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για επίτευξη των στόχων.

Η προώθηση του ηλεκτρικού οχήματος στοχεύει στην υλοποίηση από τη μία των περιβαλλοντικών υποχρεώσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας για μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων και να καταστεί το ηλεκτρικό όχημα το βασικό όχημα του Κύπριου πολίτη, συνέχισε ο κ. Καρούσος.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στην προσπάθειά του για προώθηση της χρήσης του ηλεκτρικού οχήματος, λόγω του περιορισμένου ενδιαφέροντος στο παρόν στάδιο για την ανάπτυξη δημοσίως προσβάσιμων υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από τον ιδιωτικό τομέα, έχει συμπεριλάβει στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας επενδύσεις για προετοιμασία του κανονιστικού πλαισίου για μια διαλειτουργική και αποτελεσματική υποδομή επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και μια αποτελεσματική αγορά επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, είπε ο Υπουργός Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, στο σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας περιλήφθηκαν η σταδιακή αντικατάσταση κυβερνητικών οχημάτων, όπου είναι δυνατόν, ώστε έως το 2030 το 100% των κρατικών οχημάτων που αγοράζονται να είναι ηλεκτρικά και αντικατάσταση όλων των συμβατικών μοτοσικλετών του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, σχέδιο κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων όλων των κατηγοριών, σχέδιο επιδότησης για την εγκατάσταση χιλίων (1000) σημείων φόρτισης σε προσιτές στο κοινό περιοχές, σε επιχειρήσεις, σε ιδιωτικούς χώρους και σε τοπικές αρχές, εγκατάσταση σταθμών γρήγορης φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Η Κύπρος προχωρά. Η Κύπρος κινείται ηλεκτρικά», συμπλήρωσε.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top