ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηγιάννη: Η πανδημία επηρέασε τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά όχι ολοκληρωτικά

Κ. Χατζηγιάννη: Η πανδημία επηρέασε τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά όχι ολοκληρωτικά

Η πανδημία έχει επηρεάσει τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά δεν τις παρεμποδίζει ολοκληρωτικά, δήλωσε ο Κυριάκος Χατζηγιάννη, ο οποίος προήδρευσε διαδικτυακής συνεδρίας της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Ανθρωπιστικά Θέματα στο πλαίσιο της 29ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, οι εργασίες της 29ης Ετήσιας Συνόδου της ΚΣ ΟΑΣΕ, άρχισαν σήμερα και θα διεξαχθούν σε υβριδική μορφή μέχρι τις 6 Ιουλίου 2021.

Σε εισαγωγική παρέμβασή του, ο κ. Χατζηγιάννη παρουσίασε τις πιο πρόσφατες δραστηριότητες της Επιτροπής. Αναφερόμενος σε διαδικτυακό σεμινάριο της Κ.Σ.ΟΑΣΕ, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, με θέμα τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19 στην δημοκρατία και τις εκλογές, ο κ. Χατζηγιάννη επεσήμανε ότι αναπόφευκτα η πανδημία έχει επηρεάσει τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά δεν τις παρεμποδίζει ολοκληρωτικά. Υπογράμμισε δε την ανάγκη επίδειξης πολιτικής βούλησης για να ξεπεραστούν οι σχετικές προκλήσεις.

Ο κ. Χατζηγιάννη αναφέρθηκε επίσης σε διαδικτυακό σεμινάριο της Συνέλευσης για την ανθρωπιστική προστασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στις ζώνες συγκρούσεων, τον περασμένο Μάρτιο.

Υπογράμμισε ότι τα ζητήματα αυτά αποτελούν προτεραιότητες και πρέπει, στο πλαίσιο της επίλυσης συγκρούσεων, να αντιμετωπίζονται χωριστά, από πολιτικά προβλήματα, που εξακολουθούν να εμποδίζουν την επίλυση πολλών παρατεταμένων συγκρούσεων.

Ο Κύπριος βουλευτής σημείωσε επίσης την πραγματοποίηση διαδικτυακού σεμιναρίου, με θέμα την υγεία ως ανθρώπινο δικαίωμα. Αναφερόμενος στην περιοχή του ΟΑΣΕ, ο κ. Χατζηγιάννη εξέφρασε ανησυχία για τις προκλήσεις που δυσχεραίνουν την παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς όλους, τονίζοντας παράλληλα ότι οι αποτυχίες του συστήματος υγείας προκαλούν ανασφάλεια και ως εκ τούτου θα πρέπει τέτοια θέματα να παραμείνουν ψηλά στις προτεραιότητες του ΟΑΣΕ.

Ο κ. Χατζηγιάννη επεσήμανε τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ευρύτερη περιοχή του ΟΑΣΕ, υπενθυμίζοντας την εκφρασθείσα ανησυχία των Μελών του Προεδρείου της Επιτροπής μέσα από σχετικές δηλώσεις τους.

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα δικαιώματα και τα Ανθρωπιστικά Θέματα, ο κ. Χατζηγιάννη διαβεβαίωσε τα Μέλη της Επιτροπής ότι επιδιώκει πάντοτε τη διατήρηση ανοιχτού διάλογου για τις σοβαρές προκλήσεις που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top