Εκλογές το 2023 στην Τουρκία, πτώση του ΑΚΡ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Εκλογές το 2023 στην Τουρκία, πτώση του ΑΚΡ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Το 2023, όπως είναι προγραμματισμένο, θα γίνουν οι γενικές εκλογές στην Τουρκία ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ, λέγοντας πως αυτή είναι η απόφαση της «Συμμαχίας της Δημοκρατίας» που απαρτίζεται από τα κόμματα ΑΚΡ και ΜΗΡ.


 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως δεν θα αφήσουν την Τουρκία «να πέσει στα χέρια της  συμμαχίας του έθνους των κομμάτων Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και Καλό Κόμμα (Iyi parti).
 
Στο μεταξύ, η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Τζουμχουριέτ δημοσίευσε χθες δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών ΜΑΚ, σύμφωνα με την οποία τα ποσοστά του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), έχουν μειωθεί στο 34,3%.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) λαμβάνει 23%, το Καλό Κόμμα (İYİ Parti) 13.6%, το φιλο-Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) 9.2%, και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) 8.4%.
 
Όσον αφορά στα μικρότερα Κόμματα, το DEVA (του Αλί Μπαμπατζιάν) λαμβάνει  2,20%, το Κόμμα του Μέλλοντος (του Αχμέτ Νταβούτογλουυ) 2,8% και το Κόμμα της Ευδαιμονίας (του Φατίχ Ερμπακάν, γιου του Νετζμετίν ΕΕρμπακάν) 1,8%.
 
Το εκλογικό μέτρο στην Τουρκία ανέρχεται στο 10%.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE