Συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την έκθεση προόδου της Τουρκίας

Συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την έκθεση προόδου της Τουρκίας

Το απόγευμα συζητείται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο η έκθεση προόδου της Τουρκίας.

Η συζήτηση βρίσκεται πρώτη στην ατζέντα των απογευματινών εργασιών της Ολομέλειας που αρχίζει στις 15.00 ώρα Γαλλίας.  Θα υπάρξει εισαγωγική τοποθέτηση της εισηγήτριας της έκθεσης, Ολλανδής Κάτι Πίρι, τοποθετήσεις του Συμβουλίου και της Κομισιόν αλλά και παρεμβάσεις Ευρωβουλευτών που ζήτησαν και τους δόθηκε το δικαίωμα λόγου κατά τη συζήτηση.

Η κ. Πίρι θα τοποθετηθεί και στο τέλος της συζήτησης, ενώ έχει ανακοινώσει και διάσκεψη Τύπου πριν την έναρξη της συζήτησης (1400 ώρα Γαλλίας).

Μέχρι και χθες αργά το απόγευμα βρίσκονταν σε εξέλιξη διαβουλεύσεις και διεργασίες για διάφορες τροπολογίες. Η ψηφοφορία αρχίζει το μεσημέρι της Πέμπτης και αναμένεται ότι η έκθεση θα ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«ΜΟΕ» με σχέδιο μεταφοράς εποίκων στα κατεχόμενα - Χτίζουν κατοικίες με τη σφραγίδα της Άγκυρας

«ΜΟΕ» με σχέδιο μεταφοράς εποίκων στα κατεχόμενα - Χτίζουν κατοικίες με τη σφραγίδα της Άγκυρας

Η Άγκυρα συνεχίζει τους σχεδιασμούς της για τη δημιουργία νέου συνοικισμού στα κατεχόμενα, με στόχο τη μεταφορά εποίκων. Η ενέργεια αυτή, αποσκοπεί κυρίως στην αλλοίωση του δημογραφικού στο Βόρειο τμήμα του νησιού, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, στις 3 Μαΐου. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας Μουράτ Κουρούμ, δήλωσε πως «ως χώρα, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία για την Κύπρο και τους Κύπριους αδελφούς μας»

BEST OF TOTHEMAONLINE