Αναλαμβάνουν τα ηνία οι νέοι υπουργοί – Δείτε ζωντανά την τελετή -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αναλαμβάνουν τα ηνία οι νέοι υπουργοί – Δείτε ζωντανά την τελετή -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης δύο νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και της επικοινωνιακής ομάδας της κυβέρνησης.


Η Στέφη Δράκου αναλαμβάνει τα ηνία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε αντικατάσταση της Έμιλυ Γιολίτη και ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Ιωάννου.


Νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Μάριος Πελεκάνος, η Νιόβη Παρισσινού Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ενώ νέος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου ο Ανδρέας Ιωσήφ. Αντικαθιστούν τον Κυριάκο Κούσιο, τον Παναγιώτη Σεντώνα και τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη σε σχετική δήλωση στον διορισμό των νέων υπουργών λέγοντας ότι «θα πρέπει να ομολογήσω πως προχωρώ στην αναδιάταξη. Είναι με λύπη που το κάνω αυτό, γιατί αποχωρίζομαι καταξιωμένους συνεργάτες. Νιώθω την ανάγκη και δημόσια να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, που πέτυχε τον στόχο του ΓεΣΥ, που ήταν μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες. Ευχαριστίες απευθύνω και προς την κα. Έμιλυ Γιολίτη. Ευχαριστώ τον φίλο μου Κυριάκο Κούσιο, ο οποίος με ήθος και εντιμότητα υπηρέτησε. Το πιο σημαντικό είναι ότι αποχωρεί με την ίδια αξιοπρέπεια που ήρθε. Κατά την επιλογή των νέων μελών της Κυβέρνησης δεν παραγνωρίστηκε το γυναικείο φύλο. Για πρώτη φορά συμμετέχουν πέντε καταξιωμένες γυναίκες. Σας συγχαίρω και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στα αξιώματα που αναλαμβάνετε».  

Έπειτα ο ΠτΔ έκανε ένα σύντομο απολογισμό με αφορμή τη συμπλήρωση των οκτώ χρόνων από την ανάληψη της Προεδρίας.

Δείτε ζωντανά την τελετή:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE