Ολυμπιακοί αγώνες: Ανοικτό το ενδεχόμενο για Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

Ολυμπιακοί αγώνες: Ανοικτό το ενδεχόμενο για Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, προειδοποίησε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, μπορεί να διεξαχθούν «κεκλεισμένων των θυρών», καθώς οι ιαπωνικές αρχές ανησυχούν για την τρέχουσα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, στην πρωτεύουσα.

Είναι πιθανό να μην υπάρχουν θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου, επεσήμανε ο Σούγκα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θα ενεργήσουμε με ασφάλεια για την ασφάλεια του ιαπωνικού λαού, ως κορυφαία προτεραιότητα».

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν αποφασίσει τον Ιούνιο να επιτρέψουν την παρουσία φιλάθλων που διαμένουν στην Ιαπωνία, αλλά στο 50% των δυνατοτήτων υποδοχής κάθε Ολυμπιακού χώρου και με ανώτατο όριο 10.000 άτομα.

Ωστόσο, οι διοργανωτές και οι ιαπωνικές αρχές είχαν ήδη προειδοποιήσει ότι οι περιορισμοί αυτοί θα μπορούσαν να ενισχυθούν περαιτέρω εάν η κατάσταση επιδεινωθεί ξανά.

Οι θεατές θα μπορούσαν να αποκλειστούν από ορισμένα αθλήματα, που διεξάγονται το βράδυ ή σε μεγάλους χώρους, έγραψε σήμερα (2/7) η ιαπωνική εφημερίδα «Yomiuri».

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση των πέντε εμπλεκομένων φορέων (σ.σ. η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Παραολυμπιακή Επιτροπή, η ιαπωνική κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές στο Τόκιο και η ιαπωνική οργανωτική επιτροπή), όπως δήλωσε η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων, Ταμάγιο Μαρουκάουα. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Nippon», αυτή η σύνοδος κορυφής θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη.

Όπως είναι γνωστό, η ιαπωνική Κυβέρνηση σκοπεύει να επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα στο Τόκιο από δύο σε τέσσερις εβδομάδες, καθώς η επέκταση αυτών των μέτρων είναι «αναπόφευκτη», όπως ανέφερε πηγή προσκείμενη στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων στον «Nippon TV».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE