ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 54 τα κρούσματα στα κατεχόμενα – Δεν αλλάζει κάτι στις διελεύσεις

Στα 54 τα κρούσματα στα κατεχόμενα – Δεν αλλάζει κάτι στις διελεύσεις

Συνολικά 54 κρούσματα, τα 47 εγχώρια, εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στα κατεχόμενα από 9.240 διαγνωστικούς ελέγχους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, 3 άτομα εντοπίστηκαν θετικά που έφτασαν αεροπορικώς και 4 ήταν επαφές επιβεβαιωμένων περιστατικών και βρισκόταν υπό παρακολούθηση.

Από τα 54 κρούσματα, τα 18 εντοπίστηκαν στην Λευκωσία, τα 20 στην Κερύνεια, 6 στην Αμμόχωστο, 2 στην Μόρφου, ένα στο Τρίκωμο.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1.488.903 τεστ και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8212. Υπό θεραπεία βρίσκονται 432, οι 38 σε νοσοκομείο, ένας στην εντατική. Ο συνολικός αριθμός θυμάτων της πανδημίας στα κατεχόμενα είναι 35.

Αποφάσεις επιδημιολογικής ομάδας

Στο μεταξύ, η «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων» του «υπουργείου υγείας» ανακοίνωσε σήμερα, όπως κάθε Παρασκευή, την αναπροσαρμογή των κατηγοριών χωρών ανάλογα με την επιδημιολογική τους εικόνα και τα υγειονομικά μέτρα.

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις διελεύσεις μέσω των οδοφραγμάτων. Χρειάζεται αρνητικό τεστ αντιγόνου ή PCR κάθε 7 ημέρες για Τ/κ και όσους διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές νόμιμα ή είναι πολίτες της ΚΔ. Για όσους εξ αυτών προέρχονται/ταξίδεψαν σε χώρες της κόκκινης κατηγορίας υπάρχει περιορισμός στις διελεύσεις και για λόγους υγείας χρειάζεται αρνητικό PCR 72 ωρών. Για λόγους εκπαίδευσης, εργασίας ή διαμονής απαιτείται αρνητικό τεστ αντιγόνου ή PCR 7 ημερών.

Για τις διελεύσεις τουριστών από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα με λεωφορεία για οργανωμένες εκδρομές, όσοι προέρχονται από πορτοκαλί και κίτρινες χώρες και δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ αντιγόνου 24 ωρών ή αρνητικό PCR 72 ωρών.

Τα θαλάσσια δρομολόγια περιορίζονται σε 4 την ημέρα με 275 επιβάτες μάξιμουμ σε κάθε ένα από αυτά. Εξαιρούνται οι στρατιώτες, αναφέρεται.

Στα κατεχόμενα, με βάση τις αποφάσεις της «επιτροπής», θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα. Δεν αλλάζει οτιδήποτε όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, καταστημάτων, εστίασης που είναι ανοικτά.

Διευκρινίζεται ότι εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό σχήμα, μέχρι και 6 μήνες από την τελευταία δόση. Αποδεκτά είναι τα εμβόλια: Sinovac,Sinopharm, Pfizer/Biotech, Astrazeneca, Johnson and Johnson, Sputnik V, Moderna.

Για τον «κλειστό τουρισμό» 4 διανυκτερεύσεων, διευκρινίζεται ότι θα υπογράφουν δήλωση οι τουρίστες πως θα μένουν εκεί και στις εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων που θα δέχονται τέτοιο τουρισμό δεν θα μπορούν να δέχονται άλλους πελάτες. Επιτρέπονται 14 ναυλωμένες πτήσεις την εβδομάδα για τον «κλειστό τουρισμό».

Ανησυχία εκφράζεται για τις χώρες όπου έχει παρατηρηθεί η μετάλλαξη Δέλτα και μπορεί να υπόκεινται σε διαγνωστικό έλεγχο άτομα από αυτές τις χώρες.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top