Συνομιλίες Χριστοδουλίδη με Μπορέλ και Νορβηγίδα ΥΠΕΞ για Αμμόχωστο και ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Συνομιλίες Χριστοδουλίδη με Μπορέλ και Νορβηγίδα ΥΠΕΞ για Αμμόχωστο και ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Τηλεφωνικές συνομιλίες είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και την Νορβηγίδα ομόλογό του Έρικσεν Σορέιντε με επίκεντρο το Κυπριακό, την Αμμόχωστο αλλά και την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σε ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter αναφέρεται ότι ο κ. Χριστοδουλίδης συζήτησε με τον κ. Μπορέλ το Κυπριακό με έμφαση το Βαρώσι, «σε σχέση με το οποίο η θέση της ΕΕ για πλήρη σεβασμό στα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ 550, 789 και 1251 είναι σαφής και ξεκάθαρη»

Σε άλλη ανάρτησή του το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στη συνομιλία του Υπουργού Εξωτερικών με την ΥΠΕΞ της Νορβηγίας, η οποία είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους «αντάλλαξαν απόψεις για το πως θα προχωρήσει το Κυπριακό, τις εξελίξεις στο Βαρώσι και την ανανέωση των όρων εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ», σημειώνεται.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για Σάββα Αγγελίδη: Τα όποια θέματα πρέπει να επιλυθούν μεταξύ ανεξάρτητων θεσμών - «Αναμενόμενη η κριτική των κομμάτων»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για Σάββα Αγγελίδη: Τα όποια θέματα πρέπει να επιλυθούν μεταξύ ανεξάρτητων θεσμών - «Αναμενόμενη η κριτική των κομμάτων»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα πρόσφατα δημοσιεύματα περί παραίτησης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, διευκρινίζοντας ότι δεν υπέβαλε ο ίδιος παραίτηση, παρά τις σχετικές φήμες.

BEST OF TOTHEMAONLINE