ΚΟΣΜΟΣ

«Πύρινο μάτι»: Φωτιά στην επιφάνεια της θάλασσας από διαρροή αερίου σε υποβρύχιο αγωγό - ΒΙΝΤΕΟ

«Πύρινο μάτι»: Φωτιά στην επιφάνεια της θάλασσας από διαρροή αερίου σε υποβρύχιο αγωγό - ΒΙΝΤΕΟ

Viral έγιναν οι εικόνες από φωτιά που εκδηλώθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας, ανοιχτά της χερσονήσου Γιουκατάν του Μεξικού.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε, ανακοίνωσε η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex, που απέδωσε το συμβάν σε διαρροή αερίου από υποβρύχιο αγωγό.

Βίντεο κατέγραψε πορτοκαλί φλόγες να ξεπηδούν από το νερό, θυμίζοντας λάβα, φαινόμενο που οι χρήστες των social media ονόμασαν «πύρινο μάτι», λόγω του κυκλικού σχήματος της φωτιάς που μαινόταν σε μικρή απόσταση από πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου της Pemex.

 

Χρειάστηκαν πάνω από πέντε ώρες για να κατασβεστεί η φωτιά, σύμφωνα με την εταιρεία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υποβρύχιο αγωγό που συνδέεται με πλατφόρμα στο κοίτασμα πετρελαίου Κου Μαλούμπ Ζάαπ, το πιο σημαντικό της εταιρείας, σύμφωνα με τέσσερις πηγές που επικαλείται το Reuters. Από τη φωτιά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ η παραγωγή δεν επηρεάστηκε από το περιστατικό, σύμφωνα με την Pemex, που ανέφερε ότι κάνει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ σημείωσε ότι έκλεισε τις βαλβίδες του αγωγού.

Ο Άνχελ Καρισάλες, επικεφαλής της μεξικανικής ρυθμιστικής αρχής για την πετρελαϊκή ασφάλεια ASEA, έγραψε στο Twitter ότι το συμβάν «δεν προκάλεσε καμία διαρροή». Δεν διευκρίνισε τι φλεγόταν στην επιφάνεια του νερού. Από το Κου Μαλουμπ Ζάαπ παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα αργού πετρελαίου της Pemex, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 40% της ημερήσιας παραγωγής σχεδόν 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών.

«Η στροβιλομηχανή των ενεργών εγκαταστάσεων παραγωγής του Κου Μαλουμπ Ζάαπ επηρεάστηκε από ηλεκτρική καταιγίδα και ισχυρές βροχοπτώσεις», επισημαίνει αναφορά της Pemex για το περιστατικό, σύμφωνα με το Reuters. Σε αυτή σημειώνεται ακόμη ότι οι εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν άζωτο για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top