ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ: Μη αναγνωρίσιμη η κατάσταση των τεσσάρων εργατών που απανθρακώθηκαν από τη φωτιά

ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ: Μη αναγνωρίσιμη η κατάσταση των τεσσάρων εργατών που απανθρακώθηκαν από τη φωτιά

Μη αναγνωρίσιμη είναι η κατάσταση των τεσσάρων εργατών από την Αίγυπτο οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην ορεινή Λάρνακας.

Οι εργάτες αγνοούνταν από χθες το απόγευμα και εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί λίγα μέτρα από το φορτηγάκι με το οποίο προσπαθούσαν να διαφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Οδούς Μενέλαο Φιλίππου οι τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας από 25 μέχρι 30 ετών, ήταν εποχιακοί εργάτες στον ίδιο εργοδότη και εργάζονταν σε θερμοκήπιο ντοματών στην Οδού.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την Αστυνομία στη σκηνή βρέθηκαν αμέσως μετά τον εντοπισμό των τεσσάρων εργατών, οι Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου και διενεργούν αυτοψία, ενώ στη περιοχή βρίσκεται και ο Υπουργός Υγείας.

Ωστόσο τα ακριβή αίτια θανάτου των τεσσάρων εργατών θα εξακριβωθούν κατά τη διάρκεια της νενομισμένης νεκροτομής που αναμένεται να διενεργηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Την ίδια ώρα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για το τραγικό συμβάν, αλλά και να εξακριβωθεί η ταυτότητα των νεκρών ώστε να ενημερωθούν οι οικογένειες τους.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Τέσσερις απανθρακωμένες ανθρώπινες σοροί εντοπίστηκαν το πρωί, σε περιοχή κοντά στο χωριό Οδού. Οι σοροί εντοπίστηκαν από ομάδα διάσωσης, που επιχειρούσε στην περιοχή, για εντοπισμό τεσσάρων προσώπων που αγνοούνται μετά το ξέσπασμα της μεγάλης πυρκαγιάς στην ορεινή περιοχή Λάρνακας.

Οι τέσσερις σοροί εντοπίστηκαν γύρω στις 9π.μ. σήμερα, σε δύσβατη βουνοπλαγιά, στην τοποθεσία «Γούλα», έδαφος του χωριού Οδού, της επαρχίας Λάρνακας, περιοχή που έχει πληγεί από τη φωτιά που ξέσπασε την ευρύτερη περιοχή χθες. Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και διενεργήθηκαν εξετάσεις.

Οι σοροί εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης, που στήθηκε από χθες, με τη συμμετοχή μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας και εθελοντών πολιτών, για τον εντοπισμό τεσσάρων προσώπων που διέμεναν στην περιοχή της πυρκαγιάς και αγνοούνται.

Σχετική καταγγελία είχε γίνει στην Αστυνομία, χθες βράδυ, από τον εργοδότη των τεσσάρων αγνοούμενων προσώπων. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα τέσσερα πρόσωπα, ηλικίας 39, 36, 23 και 22 ετών, τα οποία εργάζονταν και διέμεναν σε αγροτικό υποστατικό στην τοποθεσία «Παλιάμπελα», περιοχή του χωριού Οδού, από τις 5μ.μ. χθες, δεν ανταποκρίνονται στις τηλεφωνικές κλήσεις του εργοδότη τους.

 Σύμφωνα πάντα με τον εργοδότη των τεσσάρων, λίγα λεπτά πριν τις 5μ.μ. είχαν επικοινωνήσει μαζί του και του ανέφεραν ότι θα έφευγαν από το υποστατικό τους, με συγκεκριμένο αυτοκίνητο, λόγω της φωτιάς που πλησίαζε επικίνδυνα.

Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε από περίπολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γύρω στις 8μ.μ. χθες βράδυ, να φλέγεται σε χαράδρα στην περιοχή «Γούλα», χωρίς να υπάρχει σε αυτό οποιοδήποτε πρόσωπο.

Η επιχείρηση διάσωσης, διακόπηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και επανήρχισε νωρίς σήμερα το πρωί.

Γύρω στις 9π.μ., ομάδα διάσωσης εντόπισε τέσσερις απανθρακωμένες σορούς, σε απόσταση 500 μέτρων περίπου, από το σημείο όπου εντοπίστηκε χθες βράδυ το αυτοκίνητο.

Λόγω της κατάστασης των τεσσάρων σορών, δεν κατέστη δυνατόν να αναγνωριστούν.
Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top