ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών στην επαρχία ΛΕΜΕΣΟΥ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών στην επαρχία ΛΕΜΕΣΟΥ

Άρχισε το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα η καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι κοινότητες από την καταστροφική πυρκαγιά και αύριο θα υποβληθεί η εκτίμηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε ο Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου.
 

Σύμφωνα με τον κ.Αλεξάνδρου, στην επαρχία Λεμεσού έχουν υποστεί ζημιές 20 κατοικίες, δυο επαγγελματικά υποστατικά, αριθμός ιδιωτικών αυτοκινήτων και δυο μοτοσυκλέτες, ενώ δεν απέκλεισε ο αριθμός αυτός να διαφοροποιηθεί ελαφρώς μέχρι αύριο, σε περίπτωση που απουσιάζουν επηρεαζόμενοι και δεν έχουν καταγραφεί οι ζημιές τους.
 
«Αύριο θα γίνει η εκτίμηση των ζημιών και το συνολικό κόστος θα υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για λήψη πολιτικής απόφασης για καταβολή των οποιονδήποτε οικονομικών βοηθειών προς τους πληγέντες», συμπλήρωσε.
 
Αναφερόμενος στη συνδρομή της Επαρχιακής Διοίκησης για καταπολέμηση της φωτιάς, ο κ.Αλεξάνδρου είπε πως χθες, συνέβαλαν τρία διπλοκάμπινα οχήματα, εφοδιασμένα με πυροσβεστικές αντλίες και τρία συνεργεία επανδρωμένα με περίπου 15 άτομα.
 
Επιπρόσθετα, συνέχισε, επιστρατεύθηκαν δυο καδενοφόρα ιδιωτών για διάνοιξη δρόμων στα πυροσβεστικά οχήματα και γενικότερα για καταπολέμηση της πυρκαγιάς, αριθμός εκσκαφέων και πέντε βυτιοφόρα, επίσης ιδιωτών, για παροχή νερού σε πυροσβεστικά οχήματα.
 
«Μπορώ να πω ότι, ναι, ήταν θετική η συμβολή της Επαρχιακής Διοίκησης, μαζί με όλες τις άλλες υπηρεσίες», συμπλήρωσε ο Μάριος Αλεξάνδρου.
 
Οι δηλώσεις του Έπαρχου Λεμεσού έγιναν αργά το απόγευμα της Κυριακής,  στην πλατεία της κοινότητας Αρακαπά, όπου βρίσκεται κέντρο συντονισμού αλλά και συγκέντρωσης βοήθειας για τους πληγέντες.
 
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς πολλά τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν στο χώρο, ενώ οχήματα της Μητρόπολης Λεμεσού διένειμαν συσσίτιο σε πέντε κοινότητες της περιοχής.
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top