Επιβεβαιώθηκε - Ανθρώπινα τα οστά που ανευρέθηκαν στον Ακάμα

Επιβεβαιώθηκε - Ανθρώπινα τα οστά που ανευρέθηκαν στον Ακάμα

Ανθρώπινα είναι τα οστά τα οποία ανευρέθηκαν χθες από επισκέπτες στη θαλάσσια περιοχή του Ακάμα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Μιχάλη Ιωάννου και κατόπιν εξέτασης από ανθρωπολόγο του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως χθες το βράδυ πολίτης ενημέρωσε την Αστυνομία ότι σε παραλιακή περιοχή της Λάρας στον Ακάμα, εντοπίστηκαν έξι τεμάχια οστών.

Τα οστά παραλήφθηκαν από την Αστυνομία και σήμερα το πρωί εξετάστηκαν από ανθρωπολόγο του Τμήματος Αρχαιοτήτων, είπε, προσθέτοντας πως από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ανθρώπινα οστά. Ταυτόχρονα, συνέχισε, διενεργήθηκαν έρευνες στον χώρο που ανεβρέθηκαν τα οστά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή για τυχόν ανεύρεση και άλλων οστών χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε ακόμη, πως τα ανευρεθέντα οστά θα σταλούν για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις σε μια προσπάθεια μέσα από τις εξετάσεις αυτές να διαπιστωθεί, όπως είπε, η ταυτότητα του προσώπου στο οποίο ανήκουν.

Τέλος ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE