Ισπανία: Αυξάνονται ξανά τα κρούσματα κυρίως σε ανεμβολίαστους νέους

Ισπανία: Αυξάνονται ξανά τα κρούσματα κυρίως σε ανεμβολίαστους νέους

Νέο κύμα της πανδημίας, ιδιαίτερα μεταξύ νέων που δεν έχουν εμβολιαστεί, προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα και στην Ισπανία, γεγονός που αποτυπώνεται στον αριθμό των κρουσμάτων.

Από την Παρασκευή, οι μολύνσεις που καταγράφηκαν ανέρχονται σε 32.607, σημειώνοντας αύξηση 85% σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο δείκτης μολύνσεων των 14 ημερών έφτασε σήμερα τα 204 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, από 95 που ήταν την περασμένη εβδομάδα. Όμως στους νέους μεταξύ 20-29 ετών ο δείκτης αυτός εκτοξεύτηκε στο 640.

Περίπου το 80% των Ισπανών άνω των 40 ετών έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Στην ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 14%.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε λεπτό σημείο όσον αφορά τη μεταδοτικότητα, αλλά τουλάχιστον αυτό δεν μεταφράζεται σε σοβαρές μολύνσεις», είπε ο συντονιστής της ισπανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Φερνάντο Σιμόν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE – Φονική Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Τρίτη ημέρα αγωνίας για την κατάσβεση της

LIVE – Φονική Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Τρίτη ημέρα αγωνίας για την κατάσβεση της

Τεράστια καταστροφή άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά στη Λεμεσό η οποία απλώνεται σε έκτασή πέρα των 120 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι αναζωπυρώσεις της νύχτας αντιμετωπίστηκαν σε πολύ αρχικά στάδια και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE