Ισπανία: Αυξάνονται ξανά τα κρούσματα κυρίως σε ανεμβολίαστους νέους

Ισπανία: Αυξάνονται ξανά τα κρούσματα κυρίως σε ανεμβολίαστους νέους

Νέο κύμα της πανδημίας, ιδιαίτερα μεταξύ νέων που δεν έχουν εμβολιαστεί, προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα και στην Ισπανία, γεγονός που αποτυπώνεται στον αριθμό των κρουσμάτων.

Από την Παρασκευή, οι μολύνσεις που καταγράφηκαν ανέρχονται σε 32.607, σημειώνοντας αύξηση 85% σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο δείκτης μολύνσεων των 14 ημερών έφτασε σήμερα τα 204 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, από 95 που ήταν την περασμένη εβδομάδα. Όμως στους νέους μεταξύ 20-29 ετών ο δείκτης αυτός εκτοξεύτηκε στο 640.

Περίπου το 80% των Ισπανών άνω των 40 ετών έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Στην ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 14%.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε λεπτό σημείο όσον αφορά τη μεταδοτικότητα, αλλά τουλάχιστον αυτό δεν μεταφράζεται σε σοβαρές μολύνσεις», είπε ο συντονιστής της ισπανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Φερνάντο Σιμόν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ολγκίν σε εγρήγορση: Κρίσιμη προεργασία Μενελάου–Ντανά πριν την συνάντηση Χριστοδουλίδη–Έρχιουρμαν

Ολγκίν σε εγρήγορση: Κρίσιμη προεργασία Μενελάου–Ντανά πριν την συνάντηση Χριστοδουλίδη–Έρχιουρμαν

Σε γενική ανασκόπηση και προεργασία των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση των δύο ηγετών, προέβησαν την Τετάρτη ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Ντανά, σε συνάντησή τους την Τετάρτη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE