Απάτη με «εμβόλια» στην Ινδία : Έστηναν εμβολιαστικά κέντρα και χορηγούσαν αλατόνερο

Απάτη με «εμβόλια» στην Ινδία : Έστηναν εμβολιαστικά κέντρα και χορηγούσαν αλατόνερο

Σύμφωνα με τις αρχές της Ινδίας, τουλάχιστον 12 τέτοια εμβολιαστικά κέντρα είχαν στηθεί γύρω από την οικονομική ζώνη της Βομβάης.

Μια αδιανόητη απάτη στήθηκε στην Ινδία με θύματα χιλιάδες Ινδούς πολίτες, καθώς κύκλωμα παρίστανε πως χορηγούσε εμβόλια έναντι του κορονοϊού, ενώ στην πραγματικότητα τους έκανε ενέσεις με αλατόνερο.

Σύμφωνα με τις ινδικές αρχές, τουλάχιστον 12 τέτοια εμβολιαστικά κέντρα είχαν στηθεί γύρω από την οικονομική ζώνη της Βομβάης, στην πολιτεία Μαχαράστρα, δήλωσε ο υπεύθυνος της αστυνομίας της Ινδίας.

«Χρησιμοποιούσαν αλατισμένο νερό, το οποίο και χορηγούσαν με ένεση» συνέχισε ο αξιωματικός της αστυνομίας, που εξήγησε πως το μοτίβο ήταν το ίδιο σε όλα τα παράνομα εμβολιαστικά κέντρα της Ινδίας. Υπολογίζεται πως περίπου 2.500 πολίτες έλαβαν το ψεύτικο εμβόλιο στην Ινδία, ενώ οι ενορχηστρωτές της απάτης αποκόμισαν συνολικά 28.000 δολάρια.

Μεταξύ των συλληφθέντων, οι αρχές της Ινδίας συνέλαβαν και γιατρούς που εκμεταλλεύονταν τη θέση τους σε νοσοκομείο προκειμένου να παράγουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, αλλά και να προμηθεύονται φιαλίδια και σύριγγες.

Έως τώρα, 14 άτομα έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της απάτης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγη: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE