Στην ερώτησή τους οι δύο Ευρωβουλευτές, που βρίσκονται στο Στρασβούργο για τη συνεδρία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενημέρωσαν την Κομισιόν για τη φονική πυρκαγιά στην περιοχή της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας που έχει κοστίσει την ζωή τεσσάρων εργατών και έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες και δασική έκταση.
Ζήτησαν από την Κομισιόν να τους ενημερώσει με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για την παροχή άμεσης βοήθειας προς την Κυπριακή δημοκρατία για αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής που έχει επέλθει.
Παράλληλα, ζήτησαν από την Κομισιόν να τους απαντήσει πώς προτίθεται να βοηθήσει την Κύπρο ώστε να αποκτήσει η ίδια τα απαραίτητα μέσα ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.
(ΚΥΠΕ
Άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για Κύπρο ζήτησαν οι Ευρωβουλευτές ΑΚΕΛ

Την άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα, ζήτησαν με επείγουσα ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλή τραγωδία στην άσφαλτο: Έχασαν τη ζωή τους η Ανδριάνα και ο Δημήτρης σε διαφορέτικά θανατηφόρα
Βουλευτικές 2026: «Κλείδωσε» το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό - Οι δύο που έμειναν εκτός
Πέθανε ο Γρηγόρης Παναγή: Έδωσε μάχη με την επάρατη νόσο - Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας
Εντόπισαν 165 νεκρά άγρια πτηνά σε περιβόλι στη Λάρνακα - Τρεις συλλήψεις μετά από επιχείρηση
VIDEO: Να μην σας τύχει....Χαμός σε γάμο στην Κρήτη - Πεθερός έκανε πλάκα στο γαμπρό του και ντύθηκε νύφη
GNTM: Αυτοί είναι οι παίκτες που πέρασαν στο σπίτι - Τα 19 μοντέλα που εντυπωσίασαν - Δείτε βίντεο