Άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για Κύπρο ζήτησαν οι Ευρωβουλευτές ΑΚΕΛ

Άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για Κύπρο ζήτησαν οι Ευρωβουλευτές ΑΚΕΛ

Την άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα, ζήτησαν με επείγουσα ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.


Στην ερώτησή τους οι δύο Ευρωβουλευτές, που βρίσκονται στο Στρασβούργο για τη συνεδρία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενημέρωσαν την Κομισιόν για τη φονική πυρκαγιά στην περιοχή της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας που έχει κοστίσει την ζωή τεσσάρων εργατών και έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες και δασική έκταση.

Ζήτησαν από την Κομισιόν να τους ενημερώσει με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για την παροχή άμεσης βοήθειας προς την Κυπριακή δημοκρατία για αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής που έχει επέλθει.

Παράλληλα, ζήτησαν από την Κομισιόν να τους απαντήσει πώς προτίθεται να βοηθήσει την Κύπρο ώστε να αποκτήσει η ίδια τα απαραίτητα μέσα ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.

(ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Νέα στοιχεία ενώπιον Δικαστηρίου - Πολύωρη η αντεξέταση

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Νέα στοιχεία ενώπιον Δικαστηρίου - Πολύωρη η αντεξέταση

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν σήμερα Σάββατο (05/07) εκ νέου τρείς από τους συλληφθέντες του φερόμενου κυκλώματος με παράνομες δραστηριότητες εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, παροχής προστασίας και παροχής υπηρεσίας παράνομου τζόγου.

BEST OF TOTHEMAONLINE