Συνελήφθη στην Αγία Πετρούπολη ο πρόξενος της Εσθονίας καθώς έπαιρνε απόρρητα έγγραφα από Ρώσο πολίτη

Συνελήφθη στην Αγία Πετρούπολη ο πρόξενος της Εσθονίας καθώς έπαιρνε απόρρητα έγγραφα από Ρώσο πολίτη

H FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) ανακοίνωσε ότι συνελήφθη επ` αυτοφώρω ο πρόξενος της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπολη, Μαρτ Λάττε, την στιγμή που παραλάμβανε από Ρώσο πολίτη έγραφα με απόρρητες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την FSB η δραστηριότητα του Εσθονού διπλωμάτη είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του και έχει σαφή εχθρικό χαρακτήρα έναντι της Ρωσίας.

«Σε βάρος του ξένου διπλωμάτη θα ληφθούν μέτρα σύμφωνα με του κανόνες του διεθνούς δικαίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB.

Συνολικά στο Γενικό προξενείο της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπολη υπηρετούν πέντε πρόξενοι μεταξύ των οποίων και ο Λάττε.

ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η Κύπρος αποχαιρετά τον Γιώργο Βασιλείου – Το τελευταίο αντίο στον «άνθρωπο της αλλαγής»

LIVE: Η Κύπρος αποχαιρετά τον Γιώργο Βασιλείου – Το τελευταίο αντίο στον «άνθρωπο της αλλαγής»

Η Κύπρος αποχαιρετά σήμερα έναν πολιτικό που σφράγισε με την παρουσία του τη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, οδηγείται στην τελευταία του κατοικία, με την Πολιτεία και τον λαό να αποτίουν φόρο τιμής στον άνθρωπο των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού. Το ThemaOnline καταγράφει λεπτό προς λεπτό την τελετή, τις αφίξεις των επισήμων και το κλίμα από τον χώρο της κηδείας.

BEST OF TOTHEMAONLINE