ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινή πρόταση για αναστολή εκποιήσεων μέχρι 31 Οκτωβρίου από κόμματα της αντιπολίτευσης

Κοινή πρόταση για αναστολή εκποιήσεων μέχρι 31 Οκτωβρίου από κόμματα της αντιπολίτευσης

Κοινή πρόταση κομμάτων της αντιπολίτευσης για αναστολή της διαδικασίας εκποιήσεων μέχρι 31 Οκτωβρίου, αναμένεται να προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, αύριο Πέμπτη.

 
Την πρόταση προωθούν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Κίνημα Οικολόγων και Δημοκρατική Παράταξη και περιέχει νέες ρυθμίσεις αναφορικά με τις εκποιήσεις ακινήτων.
 
Συγκεκριμένα η παράταση αναστολής εκποιήσεων θα αφορά κύρια κατοικία με αξία μέχρι 350 χιλιάδες ευρώ, αντί 500 χιλιάδες που προβλεπόταν αρχικά.
 
Επίσης, αγροτεμάχια αξίας μέχρι 100 χιλιάδων ευρώ αντί 250 χιλιάδες ευρώ όπως ήταν η αρχική πρόταση, επαγγελματική στέγη με κύκλο εργασιών μέχρι τις 750 χιλιάδες ευρώ αντί 2 εκατομμυρίων όπως προβλεπόταν αρχικά.
 
Την αναθεωρημένη πρόταση επιβεβαίωσε ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης με δηλώσεις του μετά το πέρας της Επιτροπής.
 
Ανέφερε επίσης ότι  Δημοκρατική Παράταξη θα ψηφίσει την επέκταση για τρίμηνη περίοδο, της αναστολής των εκποιήσεων για τις πιο πάνω κατηγορίες.
 
Επιπρόσθετα, κάλεσε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος έχει δεσμευτεί από τον Σεπτέμβριο του 2019, να δώσει προτάσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έτσι ώστε να δοθεί λύση στη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των τραπεζών και των χρεωστών.
 
«Αναμένουμε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ο οποίος έχει δεσμευτεί έναντι του Κοινοβουλίου, επιτέλους να φέρει αυτή την πρόταση για να λύσουμε αυτή τη μεγάλη διαφορά που βγαίνει καθημερινά στην επιφάνεια με χιλιάδες χρεώστες, για τις υπερχρεώσεις των τραπεζών, τις παράνομες χρεώσεις και όλα αυτά που επιβαρύνουν τα δάνεια των πολιτών», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top