ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΑ: Πειθαρχική δίωξη εναντίον 17 αστυνομικών - 'Αμέλεια καθήκοντος'

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΑ: Πειθαρχική δίωξη εναντίον 17 αστυνομικών - 'Αμέλεια καθήκοντος'

Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας αποφάσισε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον 17 μελών της Αστυνομίας για αδικήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, παράβαση ή παράλειψη και/ή αμέλεια καθήκοντος στην υπόθεση εξαφάνισης ελλειπόντων προσώπων (υπόθεση Νίκου Μεταξά).


Ανακοίνωση της Αρχής αναφέρει ότι μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για μη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των 15 μελών της Αστυνομίας, που είχαν κατηγορηθεί για την υπό αναφορά υπόθεση, ο Γενικός Εισαγγελέας απέστειλε την υπόθεση στην Αρχή για να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης πειθαρχικής δίωξης.
 
Η Αρχή, σημειώνει, αφού μελέτησε εκ νέου το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης, κατά τη συνεδρία της ημερομηνίας 18/06/2021, αποφάσισε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον 17 μελών της Αστυνομίας για αδικήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, παράβαση ή παράλειψη και/ή αμέλεια καθήκοντος. 
 
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληροφόρησης και των 17 υπόπτων μελών της Αστυνομίας για την εναντίον τους πειθαρχική δίωξη, η οποία διαδικασία έχει ήδη τροχοδρομηθεί, η υπόθεση θα διαβιβαστεί στον Αρχηγό Αστυνομίας, ο οποίος, σύμφωνα με τη Νομοθεσία, θα πρέπει να προωθήσει άμεσα την πειθαρχική διαδικασία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE