ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσελίκ προς ΕΕ για επίσκεψη Ερντογάν σε κατεχόμενα: Να κοιτάνε τη δουλειά τους

Τσελίκ προς ΕΕ για επίσκεψη Ερντογάν σε κατεχόμενα: Να κοιτάνε τη δουλειά τους

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ενοχλείται από την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ λέγοντας “να κοιτάνε τη δουλειά τους”.

Για τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια και τις δηλώσεις του σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας έναντι του ISIS, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι λέει ψέματα.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, ο Ομέρ Τσελίκ αντέδρασε στις δηλώσεις της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λέγοντας ότι “βλέπουμε δεξιά και αριστερά κάποιους να εκφράζουν δυσφορία επειδή ο Πρόεδρός μας θα πάει στην Κύπρο”.

“Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ενοχλείται, να κοιτάνε τη δουλειά τους. Είναι μια συνεχιζόμενη πρακτική εδώ και χρόνια στην οποία η Δημοκρατία της Τουρκίας αποδίδει μεγάλη σημασία. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά ασέβεια να εκφράζεται δυσφορία και να κάνετε δηλώσεις για το εάν η αντιπροσωπεία είναι ευρεία ή όχι. Διάβασα τη δήλωση. Εάν η ΕΕ δεν βλέπει τη λύση δύο κρατών νόμιμη τότε ποια λύση θεωρεί νόμιμη. Γνωρίζουμε ποια λύση θεωρούν νόμιμη. Γνωρίζουμε τις υποσχέσεις που δόθηκαν.Όσοι το λένε αυτό δεν έχουν μοντέλα λειτουργικά για τη λύση του Κυπριακού, δεν έχουν θετική συμβολή. Έκαναν μέλος της ΕΕ τη χώρα που έχει συνοριακό πρόβλημα. Αυτή είναι μια λάθος απόφαση της ΕΕ η έχει παραδοθεί στην κακομαθημένη νότια Κύπρο. Και μετά από αυτή τη διαδικασία η απέναντι πλευρά με ξεκάθαρο τρόπο είπε ότι η τουρκική πλευρά συμπεριφέρθηκε τίμια. Το καθεστώς του υπηρέτη δεν θα το δεχθούμε ποτέ. Δεν έχει απομείνει άλλο μοντέλο λύσης από το μοντέλο λύσης δύο κρατών. Λένε να καθίσουμε στο τραπέζι. Καθίσαμε χιλιάδες φορές στο τραπέζι. Η ‘τδβκ’ είναι κυρίαρχο κράτος”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ. 

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ επέκρινε και τον Έλληνα ΥΠΕΞ κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα. “Ο Μητσοτάκης είπε στον Πρόεδρό μας ‘πιστεύω θα περάσουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι φέτος’. Παρά τις δηλώσεις ανακοίνωσαν NAVTEX μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου κατά παράβαση των συμφωνιών. Τα οφέλη από τις επαφές στο ΝΑΤΟ τραυματίστηκαν από την Ελλάδα.Ο Έλληνας ΥΠΕΞ λέει ψέματα ότι η Τουρκία δεν στήριξε την καταπολέμηση του ISIS, ξεκάθαρα.Η Τουρκία είναι μέλος του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του ISIS. Ο αριθμός των τρομοκρατών που έχει εξαλείψει η Τουρκία είναι σαφής. Που είναι η Ελλάδα στον αγώνα κατά του ISIS άραγε; Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ ενεργεί ανεξάρτητα από την ελληνική κυβέρνηση”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top